Ma még politika, holnap történelem - Hol a munkaerő?

tagholnap | 2018. június 23. - 12:00
Mérsékelt demokrata nézőpont szerint, a magyar kormánynak át kell gondolnia hol és mit tehet a magyar munkaerő támogatására.

 

Lassan eléri a 100.000 álláshelyet a munkaerő hiányában be nem töltött munkahelyek száma Magyarországon!

 

Mérsékelt demokrata nézőpont szerint, a magyar kormánynak át kell gondolnia hol és mit tehet a magyar munkaerő támogatására.

A megoldások korlátozottak itthon és egész Európa keresi a választ a kérdésekre………

 

 

A térségben Bukarest sok mindenben előbbre jár. Jó politika kell Magyarországon!

 

Mérsékelt demokrata politikai javaslat évek óta, hogy a megszerzett diplomákat ki kell adni akkor is, ha még hiányzik a nyelvvizsga.

Itt Magyarország közel 15.000 új munkaerőt tud bevonni.

 

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy a 40 év felettiek diplomáinak visszatartása a nyelvvizsga hiánya miatt egy rossz szabályozás, sok értékes munkaerő szenved kudarcot emiatt s áll tovább külföldre.

Túl sok ember él napjainkra az állami bérekből, mert a vállalkozás ma riasztó jogi és jogalkalmazói közeg által körbevett, rohamos a valódi szakmai és szolgáltató családi vállalkozások bürokrácia miatti megszűnése.

 

Különösen változtatásra érdemes a 2017-ben sok ezer embert érintő tagi és más eltiltások szabálya és gyakorlata. Ez ma elriasztja az alkotni, dolgozni akaró embereket Magyarországról, a vállalkozástól lakatosként, kőművesként,taxisként stb.

 

Magyarországon a fenti két rossz joggyakorlat megváltoztatása akár 20.000-25.000 alkotó munkaerőt hozhat be újra a magyar gazdaságba!

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a magyar diplomások tehermentesítése, magyar vállalkozók humánusabb kormányzati kezelése  a magyar gazdaság javát szolgálja ma!