A magyar lakosok arányának változása Zobor-vidék falvaiban 1991-2091

Balkó Gábor | 2018. július 31. - 14:02
A felső táblázat az 1910-es adatokkal kezdődik, s mint látható, 24 településből mindegyik 60% feletti, Nyitrát leszámítva, 100 évvel később már csak Nagycétény és Nyitrageszte vannak 60% felett, Alsóbodok és Nagykér még 50% felett (a következő népszámlálásig), a többiek 50% alatt, s bár Kolonban 50% alá kerültek a magyarok, még többségben voltak. 2021-ben 7868-6863 közötti eredményt prognosztizáltam, és esetleg Nagycétény marad 50% felett, három év múlva megtudjuk mennyit tévedtem...

Öt-hat éve többet foglalkoztam a statisztikákkal, készítettem táblázatokat a népszámlálásokról, a magyarság csökkenéséről és szlovákság gyarapodásáról, grafikus népszámlálást, hogy könnyebben érzékelhető legyen a változás, illetve a veszteségeink.
Az alábbi dokumentum a tábláztokkal 23. ‎novembra ‎2012, ‏‎14:28:46-kor volt elmentve és 25. ‎augusta ‎2013, ‏‎23:23:20-kor módosítva, tehát lassan 5 év telt el az utolsó módosításától, mikor összeállítottam az ismert adatokból és ezek alapján a vélt prognózisomat a jövőnket illetően.
De közben a napokban belelapoztam az online hírekbe, és a ma 7-en egy videó címre lettem figyelmes: VI. Martosi Szabadegyetem – Kövér László szerint meg kell teremteni a közép-európai identitást.
Nem néztem meg, mert már jobban oda kell figyelnem az egészségemre, s már régóta állítom, hogy annyit értenek a mi identitásunkhoz, mint eszkimó az oroszlánvadászathoz, és biztosra veszem, hogy ezek az okosnál okosabb nyilatkozatok egy kicsit sem segítik a megmaradásunkat.
Talán tavaly vagy előtte a facebookon találkoztam Kányádi Sándor véleményével az identitással kapcsolatban, az első helyre a nemzetet helyezte, ezzel egyáltalán nem értettem egyet, nálam első helyen a szülőföld van, kisebb és tágabb szülőföld – Zoboralja, Zobor vidéke, következik Szlovákia magyarsága, mert ha ezeket elveszítjük, ezzel kisebb lesz a nemzet!
De erre nem kaptam választ, és most Kövér László még tovább ment, közép-európai identitást teremtene.
Kövér László parlamenti elnök úr, én megelégednék az erős szülőföld identitással, vagyis a szülőföld szeretetével, mert eddig a szülőföldemen, Zoboralján, a nemzeti identitás címén óriási károkat okoztak az itt élő magyarságnak és a magyar iskoláknak, köztük az Ön által is díjazott alsóbodoki vállalkozó!

De nézzük a „prognózisomat”, alább a pdf dokumentum a táblázatokkal, és a következő pdf a népszámlálási adatokkal. Nem értem, hogy a 2011-es adatoknál miért nem fix számot használtam, hisz már a népszámlálás lezárult?!
Esetleg mikor belekezdtem a prognózisom kidolgozásába még nem voltak publikálva, még dolgoztam az anyagon, még nem volt véglegesen lezárva, épp ezért nem lett közreadva, és tessék úgy kezelni a prognózisomat, hogy nem vagyok az asszimiláció prognosztizálásának a szakértője.
A felső táblázat az 1910-es adatokkal kezdődik, s mint látható, 24 településből mindegyik 60% feletti, Nyitrát leszámítva, 100 évvel később már csak Nagycétény és Nyitrageszte vannak 60% felett, Alsóbodok és Nagykér még 50% felett (a következő népszámlálásig), a többiek 50% alatt.

Ha nem jelenik meg a pdf dokumentum F5 billentyűvel újra kell indítani az oldalt.

Mivel több pdf dukumentum is van a bejegyzésben, ezért a teljes bejegyzés a Zoboralja.sk oldalon érhető el: http://zoboralja.sk/a-magyar-lakosok-aranyanak-valtozasa-zobor-videk-falvaiban-1991-2091/