Magyar ma a magyar élet tükrében! Magyarország és a politika évértékelőkkel!

tagholnap | 2019. február 7. - 20:37
A magyar ma és a mai magyar idő történései értékelésre ösztönöznek politikusokat, állampolgárokat, civileket és pártokat. Mérsékelt demokrata politikai felfogásban az évértékelő részben a politikai út irányait is magába kell, hogy hordozza.

 

Magyarország ma a politikai idő rohanásában szükséges, hogy értékelje a maga mögött hagyott évet az állam, a kormány, a politikai hatalom részéről!

 

Mérsékelt demokrata politikai felfogásban az évértékelő részben a politikai út irányait is magába kell, hogy hordozza.

 

A kortárs politikai gondolkodás része a mérsékelt demokrata politikai gondolkodás, amely egyik fontos iránya a magyar ma politikai kultúra javulásának ösztönzése, a politikai vélemény szabadságával, történelmi értékű függetlenségével.

 

Magyar gyerek a jövőtlen, reménytelen magyar emberektől nem fog kellő számban megszületni.

Reménytelen, agyonszabályozott emberek nem fognak kellő számban gyereket vállalni….

 

 

Magyarország ma politikai időutazásba került, de sok mindent Kádár figyelmesebben oldott meg!

 

A magyar ma rengeteg jelensége már egészben, vagy részben ismert a kádári politikai vezetés eszköztárából……..

A mérsékelt demokrata politikai irány, mindig a mai Magyarország szempontjából alkotó és haladó irány, azonban a mai politika rossz döntéseinek mértéke sorolja ellenzéki, vagy az állampolgároknak jó politikai döntések többségbe kerülése sorolja kormánypárti helyzetbe a politikai térben.

Mérsékelt demokrata gondolkodással jó eredmény a külgazdaság, de szinte nélkülözi Magyarország ma a diplomácia lehetőségeit.

Elismerésre méltó  külgazdasági szervezés, viszont űrt teremt Magyarország körül a valódi külpolitika erős hiánya.

Utolsó Magyarország számára értékes külügyminiszter Martonyi János volt.

 

Szép eredmény a CSOK és Novák Katalin ma talán a leghatékonyabb kormányzati szereplő.

A falusi CSOK kiterjesztése az elhagyott házakra, a vályogházakra megszépülést hozhat vidéken.

 

Nem épülnek azonban lakótelepek és tömegesen lakások, a magyar fiatalok exodusra kényszerülnek, mert álmukban sem lesz elérhető az első, élhető lakás.

Mérsékelt demokrata politikai javaslatok között a panel épületek újbóli gyártása fontos helyen volt és lesz. Ennek szakmai háttere még meglelhető Magyarországon, számos országban pedig él a házgyári technológia.

 

 

A mikro és kis vállalkozás ma Magyarországon érték kell, hogy legyen, a versenyképesség a mai magyar idő létszükséglete!

 

Számos mérsékelt demokrata politikai javaslat részei felismerhetőkké váltak az elmúlt évek politikai döntéseiben, szakpolitikai szabályozásaiban.

Azonban ki kell mondani a politikusnak a mai Magyarországon, hogy az önfenntartó vállalkozás, a mikrovállalkozás, a kisvállalkozás gazdasági és társadalmi érték, az állam számtalan ellátási hiányosságát ellensúlyozza.

Versenyképesség ezen vállalkozási formák nélkül, a mikro- vállalkozások léte és rugalmassága nélkül aligha elképzelhető.

 

Mérsékelt demokrata gondolkodással az 50Mft alatti árbevételű mikrovállalkozásokat vissza nem térülő és politikailag semleges  támogatásokkal támogatni, a rossz politikai döntések káraitól, különösen a rossz jogszabályi korlátok kárai alól kimenteni szükséges!

2010 óta Magyarország egészére kihat a mikrovállalkozások tömeges és bürokratikus bedarálása. (Egyre kevesebb szakember, egyre kevesebb szolgáltatás stb.)

 

Fel kell tenni azonban a magyar politikában a mára sorsdöntő kérdést: Miért nem szereti a magyart a mindenkori Magyarországot vezető politikai hatalom, miért okoz károkat a magyar ember számára oly sokszor éppen a magyar állam? (Állampolgárok mára az Alkotmánnyal szembeforduló jogvesztései, állampolgári lehetőségek teljes beszűkülése stb.)