Magyar politikus, magyar állampolgár hol a rossz törvények megváltoztatása?

tagholnap | 2018. augusztus 18. - 14:30
Magyar politikusok és magyar emberek számára igazi politikai kérdés, hogy a lakosság, vállalkozások elzárása,eltávolítása a jogtól, jogorvoslattól politikai döntési trend megfordul-e?

 

Mérsékelt demokrata politikai szándék, hogy olyan új idő kezdődjön el, ahol a magyar állampolgár, Magyarországon született ember érezheti a parlament odafigyelését élete elősegítésében!

Ehhez szükség van a tudatos magyar emberekre, a politikai hatalom súlya alól kilépni képes, hatalmi pozicíóban  konstruktív párbeszédre képes politikusokra.

 

A verseny a világ gazdaságában erős, a politika jó döntései jobb eredményhez vezetnek!

 

2010 óta javaslatokkal próbáltuk megértetni, máskor konstruktív politikai véleményezéssel igyekeztünk elkerülni a társadalom csoportjainak rossz törvények miatti jelentős kárait.

 

Mára a több tízezer apró vidéki, fővárosi cég bürokratikus, törvényi felmorzsolása egyértelmű kárként jelentkezik.                                

 

 Hol is vannak ma ők?

Hasonló kár a jelenlegi régi magyar civilek bürokratikus kényszerítése, gyakorlatilag formális felőrlésük!

 

Magyarországon ügyvédek, bírók és főként az állampolgárok, illetve cégek naponta tapasztalják – a joghoz való hozzáférés, a jogorvoslathoz való hozzáférés meredeken meggyengült.

 

 

Országbíró Zoltán politikusi konstruktív politikai javaslata volt már, közvetlenül a rossz törvények előkészítésekor:

 

  • A rossz törvényeket a dereguláció keretében ki kell vezetni, vagy jelentősen emberarcúvá tenni.
  • Vállalkozások, cégek esetében a cég képviseletét a tag és ügyvezető részére minden fórumon közvetlenül érdemes biztosítani. (Kúria, Ítélőtábla, Törvényszék stb.) Versenyképesség kérdése a felesleges bürokratikus meghatalmazás és akadályok.
  • Az elektronikus eljárások mellett, minden fórumon, minden eljárásban meg kell adni a magánszemélyek, jogi személyek, civilek számára a papíralapú beterjesztés lehetőségét is. Legyen ez az Ő döntésük, hogyan élnek lehetőségükkel.
  • Bírósági keresetek nyomtatványait drasztikusan le kell egyszerűsíteni.
  • Az MNB felügyeleti és bírságolási tevékenységét ki kell terjeszteni a végrehajtók pénzügyi elszámolásaira, bírósági bírságolást pedig a pontos és ellenőrzött tájékoztatási kötelezettségeikre az ügyfelek felé végrehajtási kifogások mellett. Emberközpontú, otthonvédő szemléletű végrehajtási kifogás gyakorlatát érdemes behozni.

 

Ma már a jogalkotói “maszatolás” kevés lesz, új idő igénye ma határozott politikai trend, határozott jogalkotó korrekció megvalósításáért kiált nap, mint nap.

 

Politikai kultúra fel kell, hogy ismerje Magyarországnak szüksége van a magyar születésű régi-új állampolgáraira!  Napnál világosabb minden Magyarországot szerető ember, politikus számára.

 

 Kihalt vidékek, üres falusi házak, elhagyott fővárosi kis üzletek, bedöntött bírósági határozattal több tízezer kis cég…………nem a megfelelő politika.

 

Magyarországon a fenti szempontok határozott érvényesülése nélkül a magyar fiatalok, idősek elvesztik kapcsolatukat a politikával, jogalkalmazással és a bizonytalanság elkerülése miatt Ausztriát, vagy Hollandiát építik tovább munkájukkal, alkotó életükkel!