"Mai politikai idő más, mint közel 10 éve" - Országbíró Zoltán! Politikai tér mélyült, iszapos!

tagholnap | 2023. szeptember 16. - 19:23
Választások előtt hasznos lehet minden olvasónak a mai politikai valóság rövid értékelése. Út kezdetén és új párt részéről ma többet kell, hogy felvállaljon - egy nem előre megfizetett párt -, mint egy demokratikus nyugati országban, bármely pártnak szükséges volna arra. Politikai idő múlása igazolhatja vissza, van-e valódi kortárs politikai akarat...........lesz-e erkölcsi tartása az új/közelmúlt politikai nyilatkozatoknak?!

 

"Mai politikai idő más, mint közel 10 éve!"  Történelem már mutatott 100 éven belül nehéz példát, mit jelent a hétköznapokban ez!

 

 

Minden új párt megismerése politikai időt igényel, a mai magyar választótól - mert sokkal nehezebb fába vágja fejszéjét egy-egy induló új párt a mai politikai tér küszöbén.

Káosz, Covid, gazdasági veszélyhelyzetben súlyosan útszélén hagyottak csoportjai mellett, vannak ma már a kortárs költségvetés furcsa, aránytalan elosztásából létrejött nyertesek csoportjai.

 

 

Kortárs politika tapasztalata 10 éves időtávban is, hogy a valóságról általában TV-ben, rádióban nem beszélő politikai pártok elmorzsolódtak, a valóságról hangot adók részére, róluk pedig a szinte állandó akciók adhatnak valamiféle hírt.

Mérsékelt demokrata politikai szemlélettel kimondható, hogy a mai magyar valóság és politikai harsogás messze-messze eltávolodott egymástól.

Ehhez nagyon káros, mély és nem emberbarát jogi dömping jött hozzá, illetve elmélyült, iszapos, durván irányított piaci tér adja a hátteret, a lakosságnak a napi politikáról a tapasztalatot.

 

 

"Mai politikai idő más, mint közel 10 éve!"- Országbíró Zoltán

 

 

Rengeteg eszközt, médiumot vesztett a magyar politika számos színt hordozó, még létező része, illetve került az egy oldalra. Hol így! Hol úgy!

Hasonló folyamat játszódott le az állampolgárok jogorvoslathoz férésénél, a különösen vidéken ezen eszközök, hozzáférések sorvadásában......

Mérsékelt demokrata összegző vélemény, hogy ma sokszoros forrás kell az életképes politikai tér kiformálásához - ehhez a 30+, 40+ generáció elengedhetetlen.

 

 

Választásról választásra maradt a politika alapvető kérdése: Magyarország ezeken a választásokon számos kérdést tett fel a szavazók oldaláról.  Hol a hiteles magyar politikus?

Mérsékelt demokrata alapgondolat - Parlament helyett ma és idehaza, az emberek között élő politikusok  érhetnek el majd jobb eredményeket!

 

Magyarország politikai pártjai közül néhány most a letűnt választás eredményét ízlelgeti, annak okait keresi és feledné, új választásokra fordul rá... –  Mai politikai tér kialakulásának okai ismertek,súlyosan egyszerűek azok, évek óta!