Mai történelem a tegnapi politika kudarca!

tagholnap | 2018. június 1. - 13:20
Magyarország a választások eredményeit még nem tudta feldolgozni. A történelem kereke továbbgördült, minden politikai gondolkodónak, politikai véleménynek új idő és új tér áll most már rendelkezésére.

 

Magyarország a választások eredményeit még nem tudta feldolgozni.

A történelem kereke továbbgördült, minden politikai gondolkodónak, politikai véleménynek új idő és új tér áll most már rendelkezésére.

 

Radikális politikai pártok nélkül képtelen lesz újítani magán az ellenzéki politikai tér, a magyar politikai élet!

 

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata:” Legyen színes a magyar politikai élet, az a magyar embereknek jó!”

 

 

Mérsékelt demokrata politikai gondolkodóként, a társadalom iránt érzékeny humanistaként Országbíró Zoltán már 2017-ben több alkalommal világosan megfogalmazta, hogy a mai választási törvény, a mai sajtó viszonyai, a választás körülményei alkalmatlanok egy tiszta és arányos választáshoz.

Mérsékelt demokrata politikai gondolkodás ezért nem formált pártot, nem lépett ki az esélytelen választás feneketlen kútjába.

 

 

Bár sokan jelezték szimpátiájukat, de a társadalomra még érzékeny gazdasági szereplők nem ott jelentkeztek 2014-2017-ben, ahol értelme lett volna a kortárs politikai térben.

Az EBESZ jelentése már 2014-ben világossá tette hol, miben kell változtatni egy arányosabb, tisztább választáshoz………………………

 

Magyarország politikai élete ma hiánycikk politikai erőktől szegényes.

A politikai élet, a politikai erők sokoldalúsága nélkül a választói politikai kultúra nem fog megváltozni.

 

Mérsékelt demokrata értékeléssel a legfontosabb hiánycikk a tiszta, hiteles radikális baloldal politikai képviselete.  A Szolidaritás értékes értelmiségi holdudvarával és Kónya Péter mintha beolvadt volna a magyar politikai szürkeségbe.

Botka László politikai víziója óta, sajnálatosan még hasonló határozott baloldali gondolat meg sem jelent!

 

Hasonlóan kiáltó a radikális nemzeti jobb hiánya, annak érzékeny társadalmi kérdéseket is feszegető, demonstratív, szókimondó politikai problémafelvetéseivel.

 

Ma a kiszolgáltatott magyar peremvidék lakosainak súlyos érdekét, nem képviseli radikális politikai párt.

 

Óriási hátránya a magyar politikai életnek a radikális zöldek teljes politikai hiánya, felhívó politikai akcióik hiánya.

Ez utóbbi, a radikális zöldek hiánya egyenesen visszaveti a magyar politikai élet gondolkodási trendjeit.