Meddig lesz még fizetős a dunaszerdahelyi kórház parkolója?

Vangel Ferenc | 2017. október 16. - 17:46

 

Elsősorban állampolgárként máig bosszant a dunaszerdahelyi kórház előtti  parkolók ügye. Dühít ez a helyzet azért is, mert az elmúlt években több alkalommal segítettem ezt az intézményt azzal a szándékkal, hogy minél korszerűbb eszközökkel legyen felszerelt. Sajnos még mindig fizetniük kell a parkolásért. Pedig  például a pozsonyi, de az érsekújvári egyetemi egészségügyi intézmények előtt már három-négy órán keresztül ingyenesen lehet parkolni. Így rendelkezett a jelenlegi egészségügyi miniszter, aki azonban a nem állami kórházak és ingatlanjaik vonatkozásában közvetlenül nem teheti meg ugyanezt. Nincs rá kellő jogköre. Ezért csak ajánlani tudja ezt a páciensbarát megoldást.

Amire a dunaszerdahelyi illetések egyelőre nem válaszoltak megfelelő intézkedéssel. Hallgatnak és továbbra is szedik a parkolási díjat.

 

Köztudott, hogy a dunaszerdahelyi kórházat nem is olyan régen Nagyszombat megye eladta a Penta befektető csoportnak. Néhány megyei, illetve városi képviselő alkut kötött egy magáncéggel, amely sorompókat szerelt fel és pénzt kér a parkolásért.

Ha a tisztelt választópolgárok bizalma és támogatása révén bejutok a megyei önkormányzatba, az első dolgom lesz ennek a szerződésnek  és az írásban rögzített feltételeknek az  áttanulmányozása valamint  azoknak a lehetőségeknek a felkutatása, amelyek alapján legalább néhány óráig a dunaszerdahelyi kórház előtt is ingyenesen lehet majd parkolni. Ha nem is egész nap, de annyi ideig mindenképpen, ameddig a pácienseket ellátják.

 

Sajnos, az élet, a valóság már csak olyan, hogy sokan, szinte valamennyien, egyszer vagy többször kórházi kivizsgálásra és gyógyításra  szorulunk. Ezért szeretnék másokkal összefogva küzdeni azért, hogy a Dunaszerdahelyi járás érintett lakosait ugyanolyan feltételek illessék meg, mint a pozsonyiakat, vagy az érsekújváriakat. Még a kórházi parkolók ügyében is. Ekkor sem legyünk másodrendű polgárok, akik ugyanazért a szolgáltatásért másokhoz képest kénytelenek jóval többet fizetni!