Meddig toljuk még az alternatívot?

Levente | 2017. április 28. - 20:35
Részt vettem az alternatív média által szlovák majdannak nevezett korrupció elleni tüntetésen Pozsonyban. A rossz idő ellenére is emberek ezrei jelentek meg, hogy kifejezzék nemtetszésüket, de lesz szó a magyar kormányról is.

Persze amiatt, hogy a szervezők elhatárolódtak mindenféle agressziótól és szélsőséges viselkedésétől, Kotleba hívei körében el is terjedt a hír, hogy háttérhatalmak pénzelik az egészet és forradalmat akarnak szítani. Szlovákia legitim kormánya és politikai rendszere ellen akarnak támadást indítani. Ez a fajta aggodalom elég fura egy szélsőséges, rendszerellenes párttól és híveitől. Sőt, még olyan kommentet is olvastam, hogy a Trencsén melletti muníciós raktárból eltűnt robbanószerkezetek se véletlenül tűntek el. A kedves kommentelő biztosra vette, hogy Pozsonyban a tüntetés alatt fognak robbanni. Információi tuti titkosszolgálati forrásból származtak... Ja nem.

Ennek ellenére az égvilágon semmi nem történt. Az egész megmozdulás békésen lezajlott, a Sznf téri kebabosok, büfések bekerestek és még néhány politikus alibista reakcióját is meghallgathattuk. 

Kotlebáék és hívei hozzáállásaiban talán az a legdühítőbb, hogy a békés tüntetés után is bizonygatták, hogy valami nagy készülődött, csak beleköptek az összeesküvők levesébe..

Magyarországon az effajta konspirátorok már 2010 óta kormányon vannak. Csodálkozom, hogy még nincs összeesküvés elméletekért és alternatív információkért felelős minisztérium. Németh Szilárd tökéletes lenne a miniszteri posztra. Egyelőre be kell érnie más funkcióval. Ő majdnem minden napra tartogat valami alternatív meglepetést. De azért a miniszterelnök sem akar lemaradni. A szokásos Kossuth rádiós interjújában keményen versenybe szállt Németh Szilárddal. Orbán szerint Soros évente egymillió migránst akar beszállítani (!) Európába, persze Magyarországon keresztül, ezért támadja a nemzetvédő, kerítkező kormányt. Ha jobban belegondolunk azért van néhány másik megfelelő EU-s külső határ, amin keresztül ez lehetséges lenne, de ez már nem érdekes.

Következő nagy ellenség a civil szervezetek, a kormányszóvivő szerint nem összekeverendő az NGO-kkal, ami lényegében ugyanaz mint a civil szervezetek, csak angol rövidítéssel, de nem ugyanaz. Hű, de alternatív... Az NGO- kat külföldről pénzelik Magyarország kormánya ellen. A jó magyar civilek meg fújják kormánypénzen a kormánypropagandát, hálisten van a CÖF. 

Ugyanígy próbálják ellehetetleníteni a kormánykritikus médiát. A hatalmi arrogancia egy új szintre lépett, amikor Orbán a bedöntött Népszabadságal viccelődött. Nem csoda, hogy a posztkommunista sajtószabadság a Freedom House évi jelentése szerint történelmi mélyponton van Magyarországon. 

Belegondolni is félek, hogy meddig mer elmenni ez a kormány, mikor lesz elegük az embereknek ebből a propagandagépezetből, amely minden médiumon keresztül tolja a meztelen seggű magyar kisember arcába, hogy a látszat csal, az a lyuk a gatyája hátulján csak a jól kivitelezett szellőzés része és/vagy fing elvezető. Ő jól él, hisz magas a GDP.