Menjünk választani!

Érsek Árpád | 2019. március 12. - 22:23
Amikor arról szavazunk, ki fog minket képviselni az elkövetkező öt évben a nemzetközi színtéren, bizony a kisebbségek hangjának is hallatszania kell.

Néhány nap múlva Szlovákiában köztársasági elnököt választunk. Fel kell állnunk, és döntést kell hoznunk, ki legyen az új államfője az országnak, melyben együtt élünk.  Amikor arról szavazunk, ki fog minket képviselni az elkövetkező öt évben a nemzetközi színtéren, bizony a kisebbségek hangjának is hallatszania kell.

Olyan személyiségre van szükségünk, aki képes minden állampolgárt és nemzetiséget képviselni, ha az békés életre vágyik, dolgozni szeretne és boldog akar lenni hazánkban. A minisztériumban szerzett személyes tapasztalataim azt mondatják velem, hogy tapasztalt és kompromisszumokra kész elnökre van szükségünk. Az ilyen embereknek van ugyanis a legnagyobb esélyük eredményeket elérni és előremozdítani Szlovákiát.

Petőfi azt írja verseiben, hogy eszményeinket kell követnünk, és azon az úton kell továbbhaladnunk, amelyiken elindultunk. Hogy harcolnunk kell nézeteinkért és nem szabad félnünk kimondani az igazságot, még akkor sem, ha az néha bizony kellemetlenül is hangzik.

Személyes tapasztalataim alapján meggyőződésem, hogy Petőfinek igaza van. Nekünk, magyaroknak is döntenünk és választanunk kell, hallatni kell a hangunkat. Nem akarok senkinek sem tanácsot adni, kire szavazzon. Ez mindannyiunk egyéni felelőssége. De ha nem megyünk el választani, elveszítjük a lehetőséget, hogy befolyásolhassunk a jövőnket, az életünket. Mivel az, hogy ki az államfő, igenis fontos.

Ezért én azt mondom: talpra, magyar és menjünk választani!