Mert egy nem normális világban élünk!

Sebök Pál | 2016. április 13. - 11:12

          Talán meglepő lesz ez a vélemény tőlem, főként azok számára, akik az utolsó két írásomat is olvasták, de az ember már csak ilyen furfangos!

          Bő egy hónappal a parlamenti választások után, a fájdalommal átitatott nászéjszaka utáni rehabilitáció leteltével, amikor a savanyú köd lassan felszáll, a smink lekopik, próbáljuk ismét átgondolni – más lehetőség úgy sincs – az egész gyorsan összedobott, násznépet elszomorító lakodalmat.

Amikor elkezdett tisztulni az új kormánykoalíció összetétele, főként ami a MOST-HÍD párt szerepét illeti, a közösségi hálón feltettem a következő kérdést, és kérdem ezt ismét:

Ha BB - nak egy közös Smer-SD kormánnyal sikerülne a kisiskolák megmentése, az R7 kiépítése, a kétnyelvűség bővítése (ezt kétlem az SNS miatt), akkor jó vagy rossz pont a közösülés?”

A válasz erre a kérdésre még ma is, sőt még holnapután is megosztó lesz. De miért is? Talán mert túl drága lenne bármilyen sikerélmény is a kérdésben leírt célok elérése kapcsán? Talán igen. De talán csak azért, mert irigység fojtogat minket. Vagy csak szimplán kárörvendők vagyunk. Vagy éretlenek. Vagy éppen túlérettek!

A legjobb barátom, kemény érveket dobált elém minden egyes beszélgetésünk alkalmával, mármint, hogy miért kellett ennek így lennie, és hogy tényleg nem volt más lehetőség.

És igaza volt.

Mert mi egy nem normális világban élünk!

Mert ami itt zajlik, az nem lehet normális, csak megszokott, megtűrt és mélyen begyökerezett. Különben nem történhetne meg, hogy egy közösség csak akkor kap bármilyen juttatást, támogatást, vagy elismerést, ha a kormánypárti barátai hozzák el neki személyesen! Egyébként csak ámulhat – bámulhat, jobb esetben pofázhat! Ez nem új dolog. A nem normális világ működése párt független, mármint az összes párt csak a saját barátaival kegyes! Már lassan harminc éve! De harminc évvel ezelőtt sem volt éppen normális világ, csak máshogy volt nem normális!

Szóval, ezzel a normális lépéssel a nem normális világon belül, lettek Bugárék a kormánypárti barátaink, a közösség barátai, győzködve minket arról, hogy miértünk tették, a közösségért, a régiónkért. Akkor lássuk a medvét! Mutassátok meg, hogy a választók által sütött lakodalmi kenyér jó asztalra került! Mutassátok meg, hogy a hozomány e bizarr házasságból túltesz a választók számára kiállított óriási lakodalmi számlán is!

A múltban megélt sérelmeinket viszont sose feledjétek el! Dolgozzatok azon, hogy a régi sérelmek gyógyuljanak, és újak már ne keletkezzenek! Mint egy normális házasságban, ahol a gyermekeink jövője a fő tét, amiért képesek vagyunk olyan kompromisszumokra is, amilyenek egyébként lehetetlenek lennének. 

És hogy ezek a normális lépések a nem normális világban működni is tudnak, megyei és önkormányzati szinten már bizonyított tény! Szintén párt függetlenül! Szóval, aki azt mondja, hogy ez nem normális, az téved!

Ez igenis normális! Egy nem normális világban.

         Csak egy a gond. A másik okként emlegetett Kotleba fenyegetést ezzel a lépéssel nem lehet elhárítani. Kotleba, csakis saját magát tudja leégetni, de ehhez esélyt kell neki erre adni. Hangzik ez bármilyen betegen is!

Mert ez egy nem normális világ!