A meztelen valóság – avagy a politikai hiteltelenség

Simon Zsolt | 2020. november 9. - 13:09
Azok a letartóztatások, amiket most van szerencsénk látni Szlovákiában, az élő bizonyítékai annak, hogy miként éltek vissza egyesek a választópolgárok bizalmával. Hogyan építették és működtették az állami apparátust úgy, hogy az ne egy demokratikus jogállam legyen, hanem inkább maffiaállamra hasonlítson.

Jelenleg a múlt Fico-kormányok legbefolyásosabb rendőreinek a letartóztatásánál járunk. Vizsgálódnak, illetve bűnvádi eljárást folytatnak velük szemben.  A hurok egyre szorul. 

A volt rendőri elit csicsergő tagjai szerint, az akkor hatalmon lévő

Smer elleni büntető eljárásokat rendre a szőnyeg alá söpörték.

Ezzel biztosítva számukra nemcsak a büntetlenséget (sérthetetlenséget), hanem azt is, hogy hatalmon tudjanak maradni.

A büntetetlenség pedig nemcsak a SMER-re terjedt ki, hanem az SNS-re és a koalíciós partnerekre is.  

Fajult mindez odáig, hogy a kellemetlen oknyomozó írásokat produkáló újságírót sikerült simán eltenniük láb alól. Ők már akkor úgy ítélték meg az akkori helyzetet, hogy strómanjaik nygton azt gondolhatták, bármit megcsinálhatnak, hiszen a rendőrség védi őket. Majdnem ez az ügy is ment a szőnyeg alá, de hála jópár becsületes rendőrnek, ügyésznek és bírának, csak nem úszhatták meg ezt a borzalmas tettet! 

De vissza a politikai felelősséghez.

Mindenki saját akaratából társult/szövetkezett Fico maffia rendszerével.

Aki egyszer ennek a rendszernek a része lett, az szabadulni már nehezen tudott, ha egyáltalán volt visszaút a fertőből! Ebben az országban, különösen a politikusok, tudták, hogy a Smer mit működtet 2012 óta. Ezért a döntést  mindenki a saját maga nevében hozta meg, eldöntve, hogy részese kíván-e lenni a tapasztalható és fennálló rendszernek, avagy sem.  És itt nem csak a parlamenti képviselőkre, miniszterekre, kormánytisztviselőkre kell gondolni, de mindenkire, akik a Kuciak-gyilkosság után úgy döntöttek, mentik a maffia-rendszer további életét – felvállalták a mondást, miszerint ,,madarat tolláról, embert barátjáról“ ismerni meg.

Én ezért döntöttem úgy még 2016-ban, hogy nem leszek ennek a maffia rendszernek sem a része, sem a támogatója. A tisztesség számomra nem alku tárgya.

 A magyaroknál a Híd hiteltelenné vált. A 2020-as választások mindezt jól megmutatták, hiszen a választóik több mint 2/3-át veszítették el még azelőtt, hogy a letartóztatások elkezdődtek volna; mindezt úgy, hogy a választópolgárok még csak ,,sejthették“ mi zajlik az országban. 

A magyar nemzetiségű választók a bemutatottnál hitelesebb és tisztességesebb képviseletet érdemelnek. Hitelt érdemlő képviseletről pedig szó sincs mindaddig, amíg hitelt vesztett politikusok kínálják képviseleti munkájukat.

Már az is jelzésértékű, hogy kivel akarok megegyezni! 

A Magyar Fórumban a tisztesség az érték, és az érdek nem szentesíti az eszközt. A volt maffia rendszer tagjaival nem kívánunk „hiteles” jövőt építeni.  Hiteles képviselethez az út nem hiteltvesztett politikai szövetségeseken keresztül vezet. Esetükben ugyanis nincs garancia arra, hogy legközelebb nem ugyanezt lépik meg.