Mi van most? Kortárs politikus, a politikum segítse, hogy legyen holnap több jó magyar!

tagholnap | 2024. március 2. - 16:43
Mai idő a politika holnap formálója! Ez van Magyarország! Van kár, kell a magyar-magyar közös politika itthon! Ma már dinamikusabb és vibrálóbb a háborús helyzet, mint fél éve. Több benne a kockázat,több a váratlan és súlyos rizikó véleményem szerint.

 

 

Ma már dinamikusabb és vibrálóbb a háborús helyzet, mint fél éve. Több benne a kockázat,több a váratlan és súlyos rizikó véleményem szerint.

Felsorolni most nem érdemes itt, de Magyarországon szükség van a stop politikai hiba szellemiségére…..s az egy pártnak sem ment, s nem megy egyedül.

Évtizedek bizonyítják…….Meglévő lehetőségek is elmaradnak, hibák vannak…, a károk hatalmasak, tömegeket érintenek – Ez ma Magyarország.

 

 

Mérsékelt demokrata szemlélettel itt minden alkotó politikai megoldás üdvözlendő, megemlítendő – konstruktív , építő és emberközpontú politikai látásmód lényege ebben van.

Hiteles politikai vélemény részemről, hogy a sokoldalú közös politikai megoldás mindig minőségében jobb, mint anélkül meghozott döntések többsége.

Mai magyar vidék és mai főváros lakosai részére egy végre meghozott jó politikai döntés a tarifaközösség.

 

 

Tegnap és ma – Országbíró Zoltán

 

 

Miért van rá szükség? Miért van nagy számban szükség társadalmi csoportokat kifejezetten védő, jóléti államra emlékeztető döntésekre?

A vidék élete, a fővárosi többség élete egy statisztikák és mutatók alapján is jól látható lejtőn töltött négy év után van. (Élelmiszer drágulás stb.) Minden jó politikai döntés számukra kell, hogy több lehetőséget teremtsen!

Ilyen politikai kompromisszum lett a tarifaközösség felélesztése. Tragikus a jó politika hiánya sok területen, kiemelten az álláskeresők területén,családok gazdasági biztonsága területein.

 

 

A gazdaság közelre visszatekintő mutatói egyértelmű vészjelek, a vidéki, máskor fővárosi családok jelentős részénél.

Álláskeresés ma sem életerős képzett fiatalnak, sem nyugdíj előtt nem egyszerű. Gazdasági helyzet alakulása felelősei nem a mai magyar vidéki emberek, magyar kisvállalkozások stb. (Javaslat: Itt a képzettséggel párosított eltérő mértékű állami juttatás, támogatás jelentősen hosszabb időre szükséges. pl. diplomások részére 240.000Ft/hó,szakmunkások 160.000Ft/hó stb.)

Mai magyar nem vállal gyereket? Jó politika, hiteles politikus kell, hogy lássa a szakadékot a családok gazdasági biztonsága területén, ahol Nagy hiány ma,  az általam is többször felvetett állampolgároknak kialakított alaptámogatás, alapjövedelem, összetartozás nemzeti támogatás…nevezzük bárhogy!

 

 

family-1866868_1280[1]

A kortárs kérdés……

 

 

Egy elismerésre méltó politikai kompromisszum a tarifaközösség véleményem szerint. Mobilitás és versenyképesség összefügg.

Hol van ma Magyarország a tömeges lakásépítések számaiban? Vidéken is kiszorulóban a mai magyar fiatal az albérletekből!

Ehhez volt javaslat részemről lassan évtizede már a panellakások tömeges építése felülvizsgálata utáni újra indítására.   (Keleti nyitás egyik értelmes vonala volna……)

 

 

Kortárs ma csak megfogalmazza a politikai és társadalmi igényt! Ma kérdései ne tegnapelőtti politikai választ kapjanak!

Szülessenek meg végre a mai magyar politika részéről a jóléti állam felé vezető lépések, ahogy megszületett végre a tömegközlekedés okos döntése is…!