Miért?

Jobbközép | 2019. április 28. - 19:54

Miért kerülte a keresztény szó leírását Twitter-bejegyzésében HillaryClinton, és írt “húsvétot ünneplőkről és turistákról”, miközben az új-zélandi lövöldözést “a muszlim közösség elleni támadásként” ítélte el és rögtön iszlámellenességet kiáltott?

Miért nem sikerült a Nobel-békedíjas Barack Obamának sem leírnia a keresztény szót, és minő véletlen, ő is csak “húsvétot ünneplőknek“ nevezte az áldozatokat, miközben a christchurchi eset után “együtt gyászolt a muszlim közösséggel”?

Miért tett ugyanígy Heiko Maas is, a német külügyminiszter? A keresztény szó leírása számára is gondot okozott, így maradt Ő is inkább a “húsvétot ünneplőknél.

Miért kapják a legüldözöttebb vallás (igen, ez ma már a keresztény vallás) követői a legkevesebb együttérzést a világ vezetőitől minden egyes őket ért támadás után?

Miért hívta a mainstream média is rutinszerűen a “húsvétot ünneplőknek“ a keresztény áldozatokat a templomokban történt robbantások után?

Miért volt a CNN számára bosszantóbb Trump Twitter elírása, ahol 138 millió áldozatról írt, mint Hilary és Obama kettős mércéje?

Miért nevezi a CBS News vallási fanatikusoknak az elkövetőket és nem hívja őket muszlim elkövetőknek?

Miért tartott a médiának majdnem egy napig, hogy a nyilvánvalóan iszlám terroristák által elkövetett borzalmas cselekedetet iszlám terrorakciónak nevezze?

Miért követelte a Srí Lanka-i kormány a helyi médiától, hogy ne hozza nyilvánosságra az elkövetők személyazonosságát?

Miért lehetett a YouTube-on az egyik (iszlám szélsőségesként azonosított) lehetséges elkövető videója, melyben kijelenti, hogy “mindenkit, aki nem ért egyet a muszlimokkal meg kell ölni“, miközben a konzervatív érzületű emberek videóit százszámra törlik politikai korrektségre hivatkozva?

Miért lett teljesen érdektelen ez az egész borzalom a haladó média számára 48 órán belül?

Miért nem kezdtek most adománygyűjtésbe és osztoztak a túlélők és a hozzátartozók fájdalmában azok a liberális és baloldali megmondó-emberek, akik hetekig szidnak és hibáztatnak minden fehér- és konzervatív-embert minden egyes iszlámellenes támadás után?

Miért a (gyakorlatilag nem létező) szélsőjobbos veszély a legfelkapottabb téma a mai fősodratú médiában, miközben napi rendszerességgel történnek keresztényellenes támadások szerte a világban?

2019-ben eddig 1266 templomot ért támadás és 4136 keresztényt öltek meg vallása miatt.

A legutóbbi keresztényellenes támadás Srí Lankán majd 300 halálos áldozatot követelt és több mint 500-an sérültek meg ebben a barbár és embertelen terrorakcióban.

Miért lehet ilyen borzalmas tett pár nap elteltével már csak egy lábjegyzet a fősodratú médiában?

Miért?


Czompoly Csaba
A szerző informatikus-közgazdász valamint a Magyar Fórum alapító tagja.