MKP-s demokrácia

Balkó Gábor | 2018. február 8. - 12:00
MJ: „A kettős állampolgárság ügyében Budapest megtette, ami kötelessége volt: könnyen elérhetővé tette számunkra is.“ BG: Budapest egyáltalán nem tette elérhetővé a kettős állampolgárságot, hanem megakadályozta!

Mivel nekem Menyhárt úr kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét - MKP demokrácia -, ezért meg kell osztanom a gondolatait, csak így szólhatok hozzá.

MJ: „Barátaim!
Ezeket a kérdéseket leginkább azoknak a hazai magyar politikusoknak kellene feltenni, akik lassan két éve egy kormányban, egy koalícióban ülnek a korábban feszültségeket felhalmozó Ficóval és Kaliňákkal!“

Elnök úr, csakis arról van szó, hogy úton-útfélen azt hangoztatja az Orbán kormány, hogy milyen jók a kapcsolatok, hogy eddig még ilyen jók sose voltak, akkor miért nem intézkedik a kényes témákban, ne mutogasson másra, hanem szóljon a főnökének, Viktor, ideje lenne már valamit tenni!
Menyhárt úr, nem látja, Kárpátalján vagy Erdélyben , Délvidéken, ott miér lehet, pedig nincsenek olyan jó kapcsolataik, mint a szlovák kormánnyal?!

MJ: „Vannak feladatok, amelyeket elsősorban itthon kell elvégezni, főként, ha eszközeink is vannak hozzá“

Ezzel egyetértek, például 1998-ban nem lett volna szabad lemondani a parlament elnöki funkciójáról, mert ezzel saját pártunk minősített minket másodrangú polgárokká.
De ha már csencselésre adták a fejüket, akkor csakis az Oktatási és Kulturális Autonómia lehetett az alku tárgya, nem pedig néhány járási és megyei funkció, és a Selye Egyetem.
Ficoval és Kaliňákkal először Csáky MKP-ja lépett koalícióra, igaz csak csendestársként, mint jelenleg Nyitra megye önkormányzatában, sőt a Lisszaboni szerződést azzal a Fico kormánnyal szavazták meg egyedüli jobboldali pártként, mely ott rúgott belénk, ahol csak értek, akkor még Slota volt az elnöke az SNS-nek emlékszik Elnök úr, Danko nem gyalázta Szent Istvánt és tankba sem készült ülni, hogy lerohanja Budapestet, de Csáky MKP-ja Lisszabont ezzel a Slotával együtt szavazta meg.

MJ: „A magyar kormány a szívén viseli a külhoni magyarság sorsát, segít, ahol csak tud“

A magyar kormánynak csak kellékek vagyunk a mo-i politikai csatatéren.

MJ: „– a sokszorosát adja a felvidéki magyar intézményeknek, mint a szlovák állam, amelynek adófizetői vagyunk –, de külső félként nem tud mindent elintézni helyettünk!“

Libertate, Főnix...

MJ: „A kettős állampolgárság ügyében Budapest megtette, ami kötelessége volt: könnyen elérhetővé tette számunkra is.“

Egy lényeges dologról megfeledkezett, 2010-ben a 2-ős állampolgársági törvény elfogadása előtt Csáky Pál és Bugár Béla is kérte Orbán Viktort a törvény elfogadásának az elhalasztására a szlovákiai parlamenti választások utánra, ami nem egész 3 hét volt, de Orbán Viktor elutasította, bár tudta, hogy ezzel felhergeli ellenünk a szlovák "hazafiakat", vagyis kampánytémát adott a kezükbe és a Fico kormánynak, amit rendesen meg is lovagoltak.
Orbán elővette a magyar kártyát, Fico pedig überelte, ugyanazon a napon, mikor a magyar parlament elfogadta a 2-és állampolgársági törvényt, a szlovák parlament is elfogadta az ellentörvényt, ezért nem lehetünk kettős szlovák-magyar állampolgárok!!!
Tehát Budapest egyáltalán nem tette elérhetővé a kettős állampolgárságot, hanem megakadályozta!
Ha 2010-ben Orbán Viktor nem utasítja el Csáky és Bugár kérését a 2-ős állampolgársági törvény elfogadásának elhalasztására a szlovákiai parlamenti választások utánra, akkor nincs Fico ellentörvénye és lett volna legalább annyi szlovák-magyar állampolgár, mint Magyar Igazolvánnyal rendelkezők, de nem lehet…
És a másik következmény, ha Orbán nem elutasít, nincs ellentörvény, a szlovák nacionalistáknak nem lett volna kampánytéma, a jobboldalnak sokkal több képviselője lett volna, így 2012-ben nem bukik meg a Radicová kormány, Fico pedig nem lett volna ismét miniszterelnök, már rég Meciar útját járná!!!
Tehát ezt köszönhetjük Orbán Viktor kormányának.

MJ: „A jó kérdés úgy hangozna: hogyan lehetett koalíciós csókot adni Ficónak anélkül, hogy az általa bevezetett diszkriminatív állampolgársági törvényt visszavonták volna?“

A válaszom, ha nincs elutasítás, akkor nincs ellentörvény, csak ennyit kellett tenni.
De abban egyetértek, hogy nálam is az egyik feltétele lett volna a koalícióra lépésnek, de én nem vagyok politikus, 2010-ben sem szavaztam volna meg a Lisszaboni szerződést ingyen, de ők már a 2010-es parlamenti választási koalícióra hajtottak, Smer-KDH-MKP koalícióval kampányolt Ladányi Zoboralján. Lisszabonért az ellentörvényt kaptuk Ficotól .

MJ: „Magyarország átvállalta Hedvig ügyét, állampolgárságot adott volt diáklányomnak, ügyét az ottani bíróságok fogják igazságosan elbírálni. De kérdem én: a szlovák belügyminiszter és kormányfő mikor kér tőle bocsánatot???“

Ebben is egyetértek, de emlékeztetem, hogy néhány nappal az inzultus után volt egy tiltakozó tüntetés Nyitrán, melyet nyitrai szlovák demokratákkal közösen szerveztünk zoboralji magyarok,
http://zoboralja.eniton1.eu/index.php?t=&p=&xp=&MId=&Lev=&Ind=1&MId=&P=index,hu,&Ind=393

amelyet ignorált az MKP, ha ekkor megtelik a színház előtti tér magyar tiltakozókkal, Fico Kaliňákkal és Packával nem merték volna a TV-ben hazugnak nevezni Hedviget, nem mertek volna a bizonyítékokat mutogatni, nem mertek volna beleavatkozni az ügy kivizsgálásába. Egyáltalán nem értettem ezt az MKP hozzáállást, hogy az ilyen durva beleavatkozást a kivizsgálásba, hatalommal való visszaélést, senki magyar politikus nem adta bíróságra őket.
MJ: “ A magyar–szlovák államközi kapcsolatok valóban kiválóak. Használjuk ki őket, építkezzünk...
A házi feladatok elvégzését viszont azokon kérjük számon, akiknek ez kötelességük lenne..“

Így kell egy szolgának meghálálni az MKP forintmillóit!

A facebookon: https://www.facebook.com/balko.gabor.7/posts/10213395240373155