Most és ma mit mutat a politikai idő órája? Merre van a jóléti állam délibábja? Mi van?

tagholnap | 2024. február 10. - 13:01
Most és ma mit mutat a politikai idő órája? Merre van a jóléti állam délibábja? Hallott-e ilyen politikai megoldásokról Magyarország az utóbbi időben?

 

 

Megrepedt a magyar politika felkínált tükörképe egy apró döntés mentén...pont ott. Novák Katalin sajnos nem jó helyen volt éppen, a hiba apró, de csúnya.

Személye inkább volt számomra megnyugtató a magyar politikai térben, már a tanácsadói megválogatása is elismerést váltott ki bennem.

 

Mérsékelt demokrata politikai véleményem, hogy a védtelenek, érdek és politikai mozgások károsultjai mindenkor figyelmet, gyors és jóléti államra emlékeztető döntéseket kívánnak.

Orbán Viktor videóban gyorsan jelezte, valójában ennek nincs igazi adálya...csak akarni kell!  Legyünk illiberálisak, ha jó politika kell! Ha segítő és jóléti politika kell!

 

 

Hol, merre a jóléti állam ma Magyarországon? - Országbíró Zoltán

 

 

Növekvő GDP fényében erősen szükséges a mai élet védtelen csoportjait gyors jogi változásokkal megsegíteni, az lenne méltó.

Hol vannak? Kik Ők most? 

 

Teljesség nélkül, de javaslatom szerint azonnali államférfi döntések szükségesek a következőkben:

1. Covid károsult családok

2. Gazdasági válság és Covid időszak piaci, gazdasági károsult vállalkozói, cégei, egyéni vállalkozói.

3. Szociális, gyermekvédelmi és egészségügyi szakmai szereplők hatékony és nagyobb léptékű anyagi támogatása. (Fogyasztás ösztönzése is egyszerre..)

4.Túlzó bürokrácia öntörvényűségének haladék nélküli visszafogása - jogi dereguláció.

 

Kiragadott és méltó politikai tennivalók mutatják, távol dereng a mai politikai térben a jóléti állam bármilyen alakzata!

Felsorolt védtelenségek már újra és újra repesztik a társadalmat, a károk mérték nélkül nőnek. Ezért lett repesztő pont..egy hiba.

 

Mérsékelt demokrata véleményemben a segítő állam, a jóléti állam politikájának kiegyenlítő, esélyteremtő része - a várt intézkedésekkel, módosításokkal! Ez van ma!