Ne csak pártszemüvegen!

Kovács Kristián | 2017. október 15. - 16:28
Érdeklődéssel olvasom a posztjaimra reagáló kommenteket. Kellő tisztelettel, még akkor is, ha bírálnak. Olykor szerintem nem egészen igazságosan. Az egyik tisztelt kommentelő azt veti a szememre, hogy Híd párt illetékesei a Beszéljük meg! szlogent ellopták a Magyar Közösség Pártjától. Az MKP nem állíthatja, hogy ők találták ki azt a szlogent. Például a cseh-és morvaországi magyarok havi kiadványa, a Prágai Tükör, legalább tíz éve a Beszéljük meg! rovatcímmel indítja az új lapszámot. A körültekintés mindig hasznos lett volna ...

Őszintén megvallom, e néhány sor leírásakor is kimondottan rosszul érzem magam. Főleg azért, mert nem szeretem a világot, főleg pedig a régiónk ügyeit pártszemüvegen keresztül nézni, amely eléggé szűklátókörű, vagyis rendszerint elfogult. Nekem az a meggyőződésem, hogy főleg helyi vagy megyei szinten a képviselő-jelölteket sem párthovatartozásuk szerint, hanem szakmai felkészültségük, morális hitelük alapján kellene megítélni. Ugyanis csak ezekkel az erényekkel végezhet eredményes munkát, csak így szolgálhat rá választópolgáraik bizalmára.

Ilyen meggyőződéssel indulok a megyei választásokon. Szakterületem az alternatív energia hasznosítása és a környezetvédelem. Beleértve a feleslegen kidobott hulladék újrahasznosításának az ügyét. A már említett Ausztriában már az üvegek színei szerint teszik különböző kukákba ezeket a tárgyakat. Nem dobálják, hanem ugyancsak kiválogatják a fémdobozokat. Mi sem vagyunk lustábbak, mi is képesek lennénk ilyen megoldásokra, ha például a megyei és a helyi önkormányzatok megszerveznék az ilyen szemétgyűjtést. Milliókat nyerne vele az állam, mi pedig nem hatalmas szemétdombokat hagynánk gyermekeinkre. Olyan területek ezek is amelyek sorsdöntőek szülőföldünk,  a Csallóköz jövőjében.

Világszerte egyre nagyobb stratégiai kincs lesz az ivóvíz, amelyből a legnagyobb készlet éppen a Csallóközben található. Egyre több veszély fenyegeti a pozsony-vereknyei szivárgó, mérgező anyagokat tartalmazó, az egykori Dimitrov Vegyi Művekből ott elásott fémhordókból. Egyre több nehézfém üllepszik le a bősi felvízcsatornán. Ami szintén beszennyezheti a talajvizet. Előrelépést szeretnék elérni az alternetív energia hasznosításában is. Elsősorban a környezet-és pénztárcakímélő tervek valóra váltásáért , vagyis az élhetőbb és egészségesebb szülőföldünk érdekében tevékenykednék.

Talán minden kommentelő és polgár egyetért azzal, hogy nyolc járásbeli képviselő -- akár az MKP, akár a Híd jelöltje -- önmagában nem sokat ér el a negyven tagú megyei önkormányzatban. Csak kellő szakértelemmel, összefogással lesznek képesek a Csallóköz boldogulását mindenkor szem előtt tartó célokat valóra váltani.

Ezért hiszem azt, hogy járásunk jelöltjeit sem pártszemüvegen keresztül, s nem is elfogultan kell értékelni. Akkor teszünk legtöbbet lakóhelyünkért, ha november 4-én minél többen elmegyünk szavazni, és valóban a legrátermettebb jelöltekre adjuk le voksainkat.