Nem csak Béla felelős a Híd mélyrepüléséért!

Simon Zsolt | 2019. június 14. - 15:15
A Híd több képviselője fogalmazott úgy, hogy a rossz koalíciós döntésük levét isszák. Azt sugallva ezzel, mintha a felelősség csakis Bugárt terhelné. Ez azonban téves meglátás!

Bugár nem egymaga döntött! Saját részemről erre a veszélyre figyelmeztetve voltak. Ennek ellenére a párt országos tanácsa mégis fölényes töbséggel döntött a Smer-SD-vel és SNS-szel történő szövetkezés mellett.

Ján Kuciak és kedvesének meggyilkolása után még mindig lehetet volna változtatni, de a Híd többsége a koalíció megőrzése mellet foglalt állást. Ez sem Bugár Béla egyedüli döntése volt. A himnusz éneklésének a betiltását is a többségük közösen szavazta meg.

Nem helyes a felelősséget a kialakult helyzetért csak Bugár nyakába varrni. A Híd fiatal titánjai ugyanúgy hozzájárultak a kialakult helyzethez. Az ő szavazatuk és beleegyezésük nélkül ez a koalíció egy napot sem tudott volna működni.

Hol a garancia arra, hogy ha ők a politikai életben tovább tevékenykednek, szavazatuk nem a Smer-SD és SNS mellett fog ismét kikötni? Hiszen szerintük is ez "a legjobb koalíció"!

Csakhogy a választópolgár nem ezt várta tőlük! Ezért jogosan elfordult. Hiszen nem személyek, hanem értékek mentén kell egységes képviseletet teremteni.

Létre kell hozni a megoldást, mégpedig a választópolgár számára, és nem azoknak a politikai tűlélőknek kell menekülőutat keresni, akik zsákutcába vitték a magyar képviseletet.