Nem kell a cirkusz, de Matovičéktól másra nem számíthatunk

Simon Zsolt | 2022. augusztus 18. - 14:14
Szlovákiának kormányzati stabilitásra és szakmai megoldásokra van szüksége. Matovič viszont szakértelemmel nem rendelkezik, és érzéke sincs a stabilitás megteremtéséhez. A polgárok, akik Matovičra és mozgalmára szavaztak, stabilitást és normális kormányt vártak. De csak civakodást kaptak helyette. A szakértelemnek meg se híre, se hamva.

A négypárti kormánykoalíció nem tud olyan szakmai és rendszerszintű megoldásokat nyújtani, amilyenekre az országnak szüksége lenne. A Legfőbb Ügyészség továbbra is Oroszország mintájára működik. Az új főügyész pedig, mint valami „cár bátyuska” eldönti, ki a bűnös és ki nem. Egyre inkább úgy tűnik, hogy ő Ficóékat védi, és amúgy meg ölbe tett kézzel ül. És ez a helyzet ennek a kormánykoalíciónak az eredménye.

A Matovič, majd Heger által vezetett kormánykoalíció nem tudja biztosítani a kormány stabilitását.

Számukra az ország érdeke lényegtelen. Mintha a polgárokat csak az érdekelné, hogyan vitatkozik Matovič meg Richard Sulík. Pedig a kormánykoalíció vagy együtt sikeres, vagy együtt sikertelen.

Viccelődve azt is mondhatnánk, hogy ha a hülyeség repdesne, akkor a kormánytisztviselők galambként szárnyalnának. De

Szlovákiának most nem cirkuszra van szüksége, hanem felelősségteljes hozzáállásra és szakmai megoldásokra, ami stabilitást hoz a kormány számára.

Az egymásra mutogatás és az állandó viták azok karjaiba kergetik a választókat, akik elrabolták az államot és lebontották a jogállamiságot. Azonban ez nem az a felhatalmazás, amelyet Matovič és csapata kapott a szavazóktól.