Németország alternatívája, Kotleba hadserege

Levente | 2017. szeptember 26. - 22:35
Németország választott. Parlamentjüket újra bevette a szélsőjobb, a második világégés óta nem igazán fordult ez elő. Valószínűnek tartom, hogy ez a párt marad ellenzékben és azon belül is teljes elszigeteltségben marad az egész ciklus alatt. Az AfD- nek nincs partnere a német parlamentben. Véleményem szerint, pont ezért, nem akkora tragédia ez az eredmény.

Áldott legyen az úr neve azért, hogy ez (egyelőre) nincs másképp Szlovákiában sem. Holott, előrukkolnak néha ezek a szélsőjobbos keménylegények valami tuti cuccal. Az állattartásról szóló törvénymódosítási javaslatuk például arra volt jó, hogy dekriminalizálja például az állatviadalokat (holott nem ez volt a cél, csak túl tahók hozzá, hogy megértsék a törvény szövegét), első olvasatban megbukott.

De a Kotleba féle fasisztáknak lenne ötletük, hogyan lehetne kicsit fokozni a hangulatot a megyékben is.

A legutolsó Kotleboid brainstorm után rájöttek, hogy jó lenne megyei szinten valami jól hangzó fegyveres szervezet. Kb., mint a manapság sokat kritizált önkéntes alapon működő „honvédő“ alakulatok, amelyeket nemrégiben sok támadás ért. Ezek szélsőséges félkatonai szervezetek, amelyeknek fegyvere egyelőre még nincs, de Kotleba valószínűleg szívesen adna nekik. Sőt, a városi rendőr jogköreivel ruházná fel őket.

Tök jó nem? Egy beteg fasiszta, aki már így is pártja főtahóival járőröztet a személyvonatokon, most fegyvert adna a saját parancsnoksága alatt álló szintén tahóknak.
Valószínűleg a legtöbb megye nem élne ezzel a lehetőséggel, mivel fölösleges és még drága is. Kotleba jelenleg egy megyében uralkodik, de lehet, hogy a novemberi választások után már két megyére kiterjedő birodalmat igazgathat, amelyekben ezzel a törvénnyel megindíthatná a saját kis „barnaingeseit“, akik gyűlölettel telve járőröznének ártatatlan és védtelen emberek között. Viszont bízok abban, hogy ezt is teljes mértékben elkaszálja a parlament, mivel nincs egy párt sem, amely kockáztatna és az ĽSNS-szel szavazna, meg alapból marhaság az egész.

Ennek ellenére a szociális hálón rögtön megjelentek a Kotleba tervét helyeslő kommentek.  Mivel szerintük tényleg léteznek olyan helyek, ahová a rendőrök félnek betenni a lábukat, de majd a helyi „honvédek“ mindent megoldanak. Ahová a rendőr nem megy be, oda egy kisebb tekintélyű, városi rendőr szintjén tevékenykedő „megyei sheriff“ sem fog valószínűleg sietni. Azt hiszem, hogy ez logikus

Felmerül itt egy második probléma is. Valószínű, hogy az  Kotleba féle bunkók az ilyen szervezeteket megfélemlítésre, egyes népcsoportok rettegésben tartására használnák. Ami semmihez nem vezetne.Nem változtatna azon bizonyos emberek szokásain, életvitelén. Sokkal okosabb lenne ezen emberek taníttatása, besegíteni őket a társadalomba. Az, ha kirekesztjük őket, egyúttal rájuk szabadítunk néhány zöld mackófelsőt viselő primitív rasszistát, nem megoldás, sőt csak újabb problémákhoz vezet. Erre a történelem során nem egy példát láttunk. Gondoljunk csak a zsidó törvényekre. A zsidók jogainak fokozatos csökkentése és a társadalmi életből való kizárása nem vezetett semmire, sőt csak eszkalálta a feszültséget a társadalom egészében.

A személyi jogok és szabadság csökkentése nem egyenlő a renddel, ahogy ezt sokan gondolják, és ezért Oroszországot tekintik követendő példának (mert ugye ott van rend, Putyin vasökle alatt). Ez az ország jelenleg a jogfosztottság és a kemény állami propaganda hazája.

Nem szabad, hogy a félelem legyen úrrá rajtunk. Ne adjuk fel alap jogainkat Sorostól, migránstól, aszociálistól, vagy akár az „agresszív“ NATO- tól, libsi eszméktől (bármit is jelentsen) rettegve. Ne dőljünk be a gyors és radikális megoldásokat kínáló pártok hazugságainak. Társadalmi problémákat nem lehet erőfitogtatással, megfélemlítéssel és egyéb hasonlóan primitív módon megoldani.