A népesedés megoldása a generációknak jó politika megvalósulása!

tagholnap | 2018. július 10. - 18:38
Magyarországon a népesedés problémái tükrözik a magyar politika évtizedes problémáit! Mérsékelt demokrata politikai nézőpont, hogy változás csak a három generáció számára együttesen jó politikai döntésekkel lehetséges.

 

Magyarországon a rendszerváltás óta a család, a generációk problémái nem kaptak értő politikai figyelmet.

Sem a tömeges lakásépítés megállása (panellakások gyártási leállása stb.), sem a hullámzó óvoda, iskola feletti politikai döntések, sem a magyar cégekkel szembeni durva jogszabályok és cégtörlési dömping nem teremtette meg a népesedés javulásának környezetét.

 

Minden magyar cég mögött magyar emberek, velük magyar családok vannak.   Mit üzent mindez a következő generációknak?

 

 

Mai családpolitika jó irány, de ki kell egészíteni a családi cégek erős védelmével, az egyszülős családok problémáinak hatékony politikai kezelésével, a diákmunka és nyugdijasmunka minden függőségtől való tehermentesítésével! (Legalább itt valódi piaci viszonyok szükségesek a családok érdekében.)

 

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy az igazi politikus ma már fel kell, hogy ismerje - a 3 generáció számára együttesen kell megfelelő politikai döntéseket hozni.

Ma már a gazdaság sem nézheti tétlenül, hogy 20 év alatt 10%-kal csökkent a magyar lélekszám.

Miközben Magyarországon a nemvárt halálozás magas, érthetetlen a vasút és tömegközlekedés klíma anomáliája........( túlhűtött vasúti járművek kapcsolódó betegségek stb.)  Javaslatok itt is olvashatóak!

 

Mérsékelt demokrata politikai értékelésben - valódi politikai kérdés ma a népesség alakulása, hogy a politikai reformok létrejönnek-e, majd képesek -e a családok részére, a 3 generáció számára valósan segítő társadalmi környezetét, biztonságát létrehozni?!