Oltakozzunk!

bagos | 2021. február 20. - 17:14

Ma, úgy mint tegnap, még sokan most is az orosz vakcináról regélnek. Én nem, mert már nekem sajnos nem fogják beadni, de remélem, hogy sok sorstársamnak méltó védelmet nyújt majd. Egy kicsit utánanéztem a Szputnyik névnek, s próbáltam kisilabizálni, hogy miről is kapta a nevét e csodának kikiáltott, a lassan megváltónak bélyegzett vakcina. Szóval. A Szputnyik-1 a Föld első műholdja volt, az első űreszköz, amit a világűrbe juttattak. Ezerkilencszázötvenhét október negyedikén állították pályára Bajkonurban. Sajnos nem sokáig élvezhette a magasságot. Ez is lett a veszte. Ugyanis az alacsony pályája miatt három hónap múltán megsemmisült. A mai műholdakhoz képest hátulgombolós apróság volt a maga 83,6 kilójával 58 centiméter átmérőjével. De azt, még a kései óriás unokatestvérei sem vehették el tőle, hogy ő volt a világ legelső műholdja. Ha ezt lezuhanása előtt megtudta volna, bizonyára boldogabban égett volna szét a légkörben. Erről kapta tehát nevét a vakcina is. Reméljük ez a pálya nem lesz ilyen alacsony röptű s rövid életű.

Na igen, ma megtörtént, amit drága miniszterünk, a szétkapcsolható ókuláréja mögül megígért. Beoltakoztam! Sorra kerültem én is, sok kollégámmal egyetemben az oltási tervben. Bevallom, kicsit szeppenve érkeztem meg reggel az oltóhelyre. Remegtem mint a kocsonya, amikor beléptem. Ott bent teljesen megrökönyödtem. Semmi feszélyezettség, kedves orvosok, mosolygós arcok, vidám katonák, fiatal ápolónők. Egy perc alatt megvolt a regisztráció, űrlap kitöltve, ing lekapva és már jött is a fecskendő. Az oltó orvos kedvesen kiválasztotta a karomnak legmegfelelőbb tűt (!), s fecskendőt, és mire egyet pillantottam, már meg is történt. Esküszöm nem is éreztem, olyan hirtelen történt, hogy még megijedni is elfelejtettem. Ennyi volt. Öltözés, majd harminc perc várakozás után, usgyi haza. Semmi huzavona, semmi bürokratikus időhúzás. Ennek így kell mennie. Most már belátom, hogy ha lenne oltóanyag, tényleg hamar megmenne mindenkinek. Mindezt megkoronázva délután az antigén szeánsz is megtörtént. Negatív eredménnyel. Eddig semmilyen mellékhatást nem érzek. Ebédeltem, kávéztam, s írni is van kedvem. Mi kell még!

Vagyis még valami. Innen a konyhaasztal mellől üzenem mindenkinek, aki vonakodik az oltástól, hogy semmilyen külső anyagot, chipet nem adtak be! Nem szúrtak be semmi olyan eszközt, amivel irányítható lennék. A telefonom sem jelzett eddig semmit...

Örömömben egy kis versikét is fabrikáltam, nagy hirtelen. Íme:

Az én babám Varga Rebeka,
Kisangyalom.
A ma beszúrt vakcinám:
Astra-Zeneca.
Kisangyalom.
Egy vágyam van, immáron,
Kisangyalom.
Hogy Cecília csak ezért imádjon,
Kisangyalom.