Pači

Szigeti Attila | 2018. szeptember 26. - 15:50
A DAC labdarúgócsapata olyan győzelmet aratott a nagyszombati Spartak ellen, amire a legigényesebb szurkoló is csak csettinthet egyet.

Fordulatokban gazdag, a DAC által felvonultatott támadófocinak köszönhetően, gólgazdag meccsnek lehetett tanúja a MOL Arénába kilátogató szurkoló múlt vasárnap.

A nemzetközi kupában szereplő Nagyszombat olyan csapatot vert meg hét közben mint a nagy múltú Anderlecht(1:0), éppen ezért néhányan visszafogottan vártuk a mérkőzést. 

Ezt teljesen másképp gondolta Hyballa edző és védencei, akik az első pillanattól kezdve egyetlen taktikát szem előtt tartva, nem tisztelve ellenfelüket, szinte végig támadták a mérkőzést.

Öngyilkos taktika, mondhatják sokan. A mérkőzés folyamán voltak pillanatok, amikor a két szélső védőnk az ellenfél 16-sa előtt támadott vagy ellenük szabálytalankodtak a 16-on belül (Davis).

Mellesleg én mindkét kapott gólt balbekkünk hibájának tekintem, mindemellett hatalmasat focizott Davis, és az egész csapat kivétel nélkül.

Egy szó mint száz, Hyballa edző taktikája gólgazdag, szemet gyönyörködtető és nézőcsalogató mérkőzéseket eredményez hétről hétre.

Volt ennek a mérkőzésnek sokak által nem tudatosított tétje is, nem csak kimondottan az, hogy legyőzzük a Nagyszombatot.  

Mindenki sejtette, hogy valami nincs rendben a múltban gyengébb formát mutató Erik Pačinda körül és ez rányomta bélyegét teljesítményére.

Pači nem kezdett a Nagyszombat ellen, viszont mikor a Spartak átvette a vezetést a 62. percben pár percre rá csereként jött. Nem mondom, hogy ő lendített akkorát játékunkon, de kiegyenlítettünk, a 90. percben pedig az ő góljával megszereztük a győzelmet is.

Pači visszatért, mondtam ki szinte önkívületben, de a gólörömöt látva sokunk öröme nem volt felhőtlen.

Nem tudom mit szerettél volna mutatni azzal Erik Pačinda, hogy csendre intettél 9358 nézőt a gólod után, de lenne pár megjegyzésem az ilyen gólörömhöz. Dunaszerdahely stadionjaiban megfordultak nagyon jó játékosok, hasonlók mint te, és voltak tőled jobbak is talán, akik sok-sok gólt rúgtak, örömet okozva ezzel a DAC szurkolónak. Voltak akik a semmiből jöttek és a DAC által lettek válogatottak, és voltak akik egy életen át Dunaszerdahelyen ragadtak. Viszont akik mutogattak, sosem maradtak…!