A magyarországi egyházak átmentek struccba. Vagy Pilátusba…?

Barak László - excl. | 2007. augusztus 26. - 12:35

…a Fideszben pedig egyelőre nem és nem találják az almáriumbban a Gyurcsány-fóbia elleni drazsét. Egyre nyilvánvalóbb azonban, hogy nem is nagyon keresik.

 

Hát igen, úgy tűnik, nem is olyan rossz projekt ez a Magyar Gárda elnevezésű színjátszóegylet, amelynek tagjai, immár nyilvánvaló, a vásári komédia műfajában nyomulnak majd. Tegnap volt a „Beavatás“ című ősbemutatójuk. Vendégként, a politikai nyugdíjasklubok küldöttein kívül, három történelmi egyház emberei, katolikus, református és evangélikus papok is hakniztak egyet az egyfelvonításos széndarabban.

 

A szóban forgó egyházak "felsőházai" persze hivatalosan oda nyilatkoztak, hogy őket aztán az égvilágon senki meg nem kereste a Magyar Gárdából. Következésképpen semmi közük nincsen papjaik vendégszerepléséhez.

 

Istenem, amúgy mi a szándékod a földi szakmunkásaid fölött feszülő plafonnal? Rájuk szakadhat az, avagy sem? Igazán színt vallhatnál már te is…

 

Lám, a Fidesz nem kertel továbbra sem. A Magyar Gárda is Gyurcsány bűne, és basta – ha már annak idején annyira elbaszta…