a JÖVŐ – cédúrban, VAZE!!!

Barak László - excl. | 2009. február 27. - 18:21

Mottók:

I.

„Gyere gyere gyere gyertek velünk!

Együtt már sokezren megyünk.

Változtassunk, ő a jövő"

Gyere, gyere, gyere, gyertek velünk!

Együtt már sokezren megyünk.

Gyertek hát, itt a nyerő!“

(anonim kisvárosi szerző választási indulója a 21. századból)

II.

"Egyszerű, de tiszta nóta,

Gólyafészek, háztető,

Nincsen abban semmi, ámde

Az legalább érthető."

(Karinthy Frigyes: Így írtok ti)

Jelentem, ha máris nem lennénk megmentve, tutira megleszünk… Mármint, ha együtt már sokezren megyünk…

 

Az ugyan nem egészen gömbölyű még: hová? Hiszen általában a búsba szoktunk... Ám így, időközi választások évadján, minő meglepetés, előbb a szavazóurnákhoz szokták terelni az embert... Ama melegebb vidék majd aztán következik…

Szóval, immár kellő szintű dirrel-durral, zsoltár helyett a nagyérdeműt en bloc megszólító, vagyis kellőképpen lebutított tepsizenével megérkezett Dunaszerdahelyre…! Na ki? Hát maga a nagy Joshi! Legalábbis a barátja… Akit ezért, még sehol semmi, máris Nagy (Joshi) Lacinak hínak – az agórán, vagyis a piarcon is... Hogyne, hiszen Ő volna a JÖVŐ – minimum...!

A jövő pediglen, mint olyan, micsinál? Megoldja a (dunaszerdahelyiek) gondjait. Hogy aztán majd persze az emberiséget kerítse sorra – ha már homár…! Merthogy az is, mármint az emberiség, legalább olyan élhetetlen, tökéletlen, sőt, töketlen(brrr!), hogy a seggét nem képes kitörölni…!

A Dzsiziszkrájsztuszszjupörsztar egyébként zsebre tett kézzel, fütyörészve rendel. Ígér föltámadást! Előbb azonban nyilván megtermékenyíti, mégpedig kézrátéttel, a meddő asszonynépet, keljfeljanicsit játszik a rászoruló férfiemberrel, leszoktat a dohányzásról, túlsúlyodtól megszabadít, házi feladatot ír, fölporszívózza a nappalit, lepókhálózza a plafont, vécécsészét síkál, fölszárít könnyet, lyukat síkosít – és így tovább, miegymás, izé meg ecet, amit akartok…!

AVE, elvtársak!