A mocsoknak nincsen nemzetisége!

Barak László | 2009. július 16. - 11:49

D.D-vel a Pravda napilap kommentátorával alapjában véve nincsen semmi probléma, hiszen nem tesz mást, mint a szólás- és sajtószabadság jegyében önálló véleményeket alkot. Ráadásul azt sem állítható írásai nagy részéről, hogy kincstári szócsőként fogalmazza meg azokat, hiszen alkalmanként a kormánypártok rovására is elereszt fricskákat. Vitathatatlan viszont – meggyőződésből, avagy megbízásból-e, egyre megy –, ha a szlovákiai magyarokról, a szlovákiai magyarokkal kapcsolatos közéleti eseményekről alkot véleményt, a legliberálisabb szlovákiai magyarnak is kinyílik a bicska a zsebében, amint az csütörtöki lapszemlénkben jelezve volt.

Ez esetben azért, mert a szlovákiai magyarok, a nacionalizmus ballasztjától mentes szlovák demokraták, de az Európai Parlament demokratikus pártjainak politikusai által egyhangúlag kirekesztőnek, tehát antidemokratikusnak minősített államnyelvtörvényt vette védelmébe. Közvetve pedig annak kormánypárti előterjesztőit. Épp oly pimasz csúsztatásokkal operálva, mint amilyenekkel az államnyelvtörvény kapcsán a kormánypártok politikusai igyekeznek megmagyarázni a megmagyarázhatatlant…

D. D. erre aztán még rátesz egy lapáttal, ugyanis az államnyelvtörvény elfogadása kiváltotta konfliktushelyzetért nem másokat tesz felelőssé, mint az államnyelvtörvény célpontjait, kárvallottjait, a szlovákiai magyarokat...

Tévedés ne essék, még ez is belefér a szólás- és sajtószabadság gyakorlatába. De belefér ám a szabad választás lehetősége is.

A Paraméter szerkesztőiként ezért választottuk a Pravda napi szemlézésének felfüggesztését. Egyébként nincsen ebben a választásban semmi rendkívüli, hiszen szélsőségesen nacionalista, xeno- vagy homofób sajtótermékeket eddig is ignoráltunk és ignorálni is fogunk.

Tekintet nélkül arra, hogy milyen nyelven közvetítik a mocskot!

Mert a mocsoknak nincsen nemzetisége!