Ufonauta-e Duray, avagy ő a Tégla elvtárs?

Barak László - excl. | 2009. augusztus 4. - 14:14

Minimum négyféle magyarázata lehetséges Duray Miklós uborkaszezon alatti fölfokozott sajtóaktivitásának.

Az egyik, hogy Duray voltaképpen egy földön kívüli ufonauta. Aki különféle dél-szlovákiai gabonakörök kreálása és igazmagyar bakfisok rejtélyes megtermékenyítése mellett politikai iskolázásokat tart a méltatlan szlovákiai plebsznek – csak úgy, hogy agyonüsse a csillagközi időt.

A másik magyarázat szerint azért ad le minden napra egy mesét, azaz nyilatkozatot a SITA hírügynökségnek, mert valahol a pozsonyi éjszakában felcsípett valaminő – nőstény vagy hím, egyre megy – szerkesztőségi újdondászt (újságíróinas), aki az ő segítségével teljesíti a rábízott hírügynökségi penzumot.

A harmadik magyarázat, amely a legvalószínűtlenebb – bár, ha Duray akarja, a Turulmadár is elsül –, talán az lehet, hogy Csákyval együtt megbeszélték a Smer szürke eminenciásaival, hogy majd együtt kormányozhat velük az MKP. A szlovák köznépet viszont szoktatni kell a stratéga úr alias Tégla elvtárs szótárához, vagyis a majdani nemzeti gyűrődéshez…

A negyedik magyarázat legalább annyira valószínű, mint az „ufonauta-verzió“. Nevezetesen, Duray a jövő évben esedékes magyarországi Fidesz-kormányzat számára puhítja a szlovák közélet tényezőit a Szlovákia iránti szlovákiai magyar „unlojalitás” (ITT), Trianon szemlélete (ITT), valamint Nagymagyarország és az autonómia (ITT) tárgykörében.

Egyébként pedig nem mindegy, miért vagy mitől és, hogy akár a SITÁN át fúj a szél ama bolond lyukból? Annyi haszna vagy épp kára mindenképpen van azonban, hogy megszületett ez a blogbejegyzés is...