Honnét kell elhúznia Angyalnak és hová…?

Barak László - excl. | 2010. március 2. - 21:42

Bármennyire is meglepőnek tűnik, a szlovák parlamenti többség kedden a parlamentben sokkal vérlázítóbb, a demokratikus értékrendbe sokkal inkább belebarmoló törvénymódosítást abszolvált, mint amilyen a szánalmas a hazafiassági jogszabály.

Cselekményük eredményeképpen lehetővé vált, hogy a Közbeszerzési Hivatal élén maradjon mandátumának az eredeti törvény által megszabott lejárta után is az elnök – nem mellékesen Angyal Béla, a Híd nyitra megyei elnöke! Akihez a kormánypártok nyilván azért ragaszkodnak, mert feltehetően cinkosként kussolt, amikor azok korrupciógyanús pályázatainak láttán határozottan tiltakoznia kellett volna. Vagyis gyaníthatóan asszisztált a kormányzati szinten intézményesített tolvajláshoz.

Ha valaki esetleg nem tudná, a Híd parlamenti képviselői a szóban forgó jogszabály ellen, azaz Angyal funkcióban maradása ellen voksoltak!

Mi következik ebből? Annyi, hogy Angyalnak tilos élnie a Ficóék által számára felkínált lehetőséggel, vagyis március 10-én önként távoznia kell a Közbeszerzési Hivatal éléről. Ellenkező esetben nagy ívben ki kell rúgni a Hídnak még a tájékáról is. Hacsak magától el nem húz onnét Ficó ölébe…