Mi köze van Gál Gábornak Igor Štefanovhoz?

Barak László | 2011. március 17. - 19:45

Igor Štefanov, a Fico-kormány volt régiófejlesztési minisztere, jelenleg képviselő (SNS), azzal vádolta meg Daniel Lipšic belügyminisztert, hogy a tudtával hallgatnak le 40 parlamenti képviselőt és több újságírót.

Gál Gábor, a Híd parlamenti képviselője újságírók előtt nyilatkozott úgy, hogy szintén hallott arról, hogy képviselőket hallgatnak le. "Hogy ez igazság vagy pletyka, azt nem tudom eldönteni" - mondta. Hozzátette, hogy erről még azelőtt hallott, hogy ismét előkerült a faliújságtender ügye, sőt, az előző választási ciklus során is felmerült. "Ha erre engedélyt adott valamelyik bíróság, akkor van rá indokuk, ha nem, akkor ez óriási probléma"- így Gál.

Daniel Lipšic azt üzente Štefanovnak és persze Gál Gábornak is, "az idők megváltoztak, és jobb, ha Igor Štefanov és a hasonló emberek ehhez hozzászoknak".

Nem tudni, Štefanov, akit a hírhedt faliújságtender miatt vizsgálna a rendőrség, ha felfüggesztik képviselői mentelmi jogát, megszívleli-e a belügyminiszter figyelmeztetését. Gál Gábor, kormánypárti képviselőként mindenesetre elgondolkodhatna, mielőtt sajátságos módon szövetkezik Štefanovval és a sajtóban üzenget koalíciós partnerének. Már, ha patyolattiszta a lelkiismerete.