Politika és alkotmány: Pártok feletti kormány, politikusi kvóta, női kvóta a garancia!

tagholnap | 2017. május 20. - 13:44
Mérsékelt demokrata politikus Országbíró Zoltán, már 2010-ben megfogalmazta a kortárs politika igényét. Pártok feletti kormányok és több civil a kormányokba, alsóház civilekkel, szakszervezetekkel a magyar politika kulcskérdései.

 

Több civil, több professzor kerüljön a mindenkori kormányokba ez mérsékelt demokrata politikai cél és politikai igény!

 

Már a FIDESZ 2010. évi választási győzelme pillanatában Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus, aktívan jelezte a nyilvánosság felé, hogy civilek és professzorok nélkül torzak lesznek a kormányzati döntések és működések.

 

Komoly makrogazdasági sikerek ellenére, joggal fogalmaz meg kritikát a középosztály, a magyar értelmiség szinte minden szegmense a napi politika részeként.

 

 

Politika és alkotmány kettősében, akár alkotmányban védendő érték lehetne a pártok feletti kormány kötelezettsége, minden választás után.

 

Kortárs politikában új a politikai gondolat, s nem rövid távon épül fel a magyar társadalomban.

 

 

Mérsékelt demokrata politikai üzenetek egyik fontos mondata:

Megéltük, ismerjük és megoldjuk!      Nyugodt és szabad, biztonságos Magyarországot!

 

Ez a mérsékelt demokrata politika, a magyar kortárs politika, magyar öntudattal, európai gondolkodással!”

 

Mérsékelt demokrata politikai gondolkodással, a valódi politikusi kvóta gyógyír lenne, sok magyar politikai rendszer jellegű betegségre!

 

Mérsékelt demokrata politika egy építő politika, konstruktív politizálás, azonban a diktatórikus politikai törekvésekkel szemben, a politikai feudalizmus terjesztésével szemben már konstruktív, ellenzéki politizálás!                                                              Az autentikus politikai közép, független és centrista politikai útja.

 

A választókról, az állampolgárokról, a magyarokról, az emberekről szól.

 

 

Szlogenje részletesebben: Megéltük a választóval közösen a rendszerváltást és azutáni évtizedeket, ismerjük a magyar társadalmi és politikai-gazdasági problémákat, megoldjuk azokat okos szakpolitikával, magyarság iránti elkötelezett mérsékelt és humánus politikával!

 

 

Új politika fontos politikai követelése ma: Valódi politikusi kvóta, női kvóta együtt jó, ha érvényesül mindenkor!