Politika lényege, hogy a civil maga a tudatos polgár! Nepotizmus, politikai feudalizmus helyett több tolerancia!

tagholnap | 2017. január 18. - 12:34
Magyarországon mára a politikai feudalizmus kísértete új terheket ró a tudatos polgárokra, a civilekre. Politikai vélemény megfogalmazásának lehetősége nélkül a polgár már nem polgár, csak szolga, később rabszolga. Megfélemlítés, felesleges terhelés új és új szabályokkal kifejezetten káros a magyar társadalomra.

A civil – mérsékelt demokrata politikai gondolkodással – maga a tudatos polgár.  Közhatalmat nem gyakorol és jellemzően közpénzt nem használ jelentős mértékben, de alkotmányos és polgári alapjoga a közéletben politikai véleményt formálnia.

 

Civilek tartják a magyarságban a lelket, ahogy a magyarországi  súlyosan sérült jogállamban a jogkereső emberekben, ok nélkül elhaltak hozzátartozóiban.

 

 

Rossz példa ragadós a környező országokra átterjedve éppen az erdélyi magyarságot, felvidéki magyarságot károsíthatja legjobban!

 

 

Mérsékelt demokrata politika minden felesleges bürokratikus terhet felszámolna a közhatalmat nem gyakorló, saját életével és idejével a közélet iránt, a politika kritikája iránt fogékony tudatos választók, tudatos polgárok civil léte elől!

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata számos parlamenti rendszerben javaslatot adott át a mindenkori kormányoknak

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata szerint: “A civil tudatos polgárokat újra terhelni hatalmas politikai öngól a mai politikai hatalomnak Magyarországon.

A magyar ember a szabadságot szereti, a mindenkori politikai hatalom megdöbbenhet, ha a civil életből a hiteles szereplők átlépnek a politikába.

Egy példa lehet erre a nyugdíjasok általi politikai színre lépés, de ilyen lehet a fiatal orvosok, vagy erős szakszervezetek által politikai párttá átlépés.

Pártként a tömegvonzásuk sokkal hitelesebb, mint a mai régi pártoké.  Ma már látszik, hogy a mérsékelt demokrata szemlélet, a tudatos polgár, a tudatos választó a magyar jövő egyetlen biztosítéka, a nepotizmus és politikai feudalizmus károkozásával ellensúlyként.”