Politikai sokk ma Magyarországon? Választók méltósága lenne fontos!

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata megfogalmazásában: “Magyarországnak káros, ha aránytalanul összeomlik a baloldal politikai képviselete, ahogy az aránytalanul összeomló konzervatív politikai képviselet is az volna! Lassan mindkettőre látunk példát, miként anno a liberális politikai képviselet zajos összedőlésére. Helyette a kormánypárt illiberális, politikai feudalizmusa lépett politikai ellenpontként. Mérsékelt demokrata a sokszínű, kiegyensúlyozott politikai tér meglétében érdekelt mindenkor.”

 

Vidéken és a fővárosban a választói gondolkodásban könnyen lehet, hogy maradandó politikai cezúrát hoz majd Botka László idő előtti, másként túl gyors távozása a miniszterelnök-jelöltségből.

Mérsékelt demokrata politika az új politika megvalósítója, de értékeiben a demokrata politika elkötelezettje – az autentikus politikai közép alkotója ma Magyarországon.

 

Magyarországon a kiegyensúlyozatlan politikai tér, mindig a választókra nézve válik károssá.

 

 

Merre tart a magyar politikai élet?

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata megfogalmazásában:

“Magyarországnak káros, ha aránytalanul összeomlik a baloldal politikai képviselete, ahogy az aránytalanul összeomló konzervatív politikai képviselet is az volna! 

 Lassan mindkettőre látunk példát, miként anno a liberális politikai képviselet zajos összedőlésére. Helyette a kormánypárt illiberális, politikai feudalizmusa lépett politikai ellenpontként.

Mérsékelt demokrata a sokszínű, kiegyensúlyozott politikai tér meglétében érdekelt mindenkor.”

 

Mérsékelt demokrata politika a vállalt politikai értékeiben szövetségest tud látni a vidék kortárs agrárpolitikai pártjaiban, a liberális erőktől megtisztuló, megújuló baloldali politikai erőkben, ahogy a mérsékelt konzervatív, haladó politikai erőkben, vagy az új mérsékelten liberális politikai formációkban.

 

Az autentikus politikai közép vonulatában (magyar centrista politika), a mérsékelt demokrata platform politika fontosnak tartja a középpolgárság képviselete, a dolgozó és alkalmazotti társadalmi csoportok képviselete megléte mellett, a társadalmi felzárkózás és társadalmi esélyegyenlőség képviseletét, fokozottan a vidéki szegények, vidéki mikrovállalkozások képviseletét is!

Magyar segítse a magyart mindenhol és mindenkor!  Ez fontos mérsékelt demokrata politikai elv.

 

Ennek megvalósításában a mérsékelt demokrata politika a tudatos szavazókra, a nőkre, a nyugdíjasokra, mikrovállalkozókra, alkalmazottakra mindenkor kiemelten számít.