Pőstyén, a lehetőségek városa

Talán senkinek sem kell magyaráznom, hogy Pőstyén hatalmas lehetőségekkel rendelkezik. Többek közt földrajzi elhelyezkedésének, természetének és a fürdőnek köszönhetően. Főleg a fürdőnek köszönhetően. Valami viszont nincs rendben.

Valami hiányzik, sokkal többet ki lehetne hozni a városból. Nagyszombat megye egyáltalán nem használja ki (és félek, hogy a múltban is csak párszor használta) hatáskörét a város fejlesztésére, hogy pompás és világhírű legyen. Nem keresek könnyű megoldásokat és azt sem állítom, hogy egyáltalán léteznek, de látva a magánjellegű kezdeményezéseket, amik ebben a városban megvalósulnak, hiszem, hogy Pőstyénben van potenciál. Olyan emberekre van szükség, mint a CINEMATIK, a GRAPE, a TOPFEST és még sok más helyi színházi és kulturális esemény szervezői.

Szerdán ellátogattam a CINEMATIK filmfesztiválra és leesett az állam.

 

Nagyon megörültem, hogy végre láthattam valamit a városban való barangolásom után, ami igazán működött, aminek van értelme és színvonala. Megnéztem az I am not your negro c. filmet, erős volt, de erről talán majd egy másik alkalommal. Azt akartam csak mondani, hogy ha az emberek szeretik a munkájukat, ha minden erejüket és energiájukat belerakják, csodálatos dolgokra képesek. Dolgokra, amelyekért érdemes keményen dolgozni. Hiszem, hogy egyszer így fog működni Nagyszombat megye is!