Reform ez vagy a kormány hattyúdala?

Simon Zsolt | 2021. május 7. - 09:13
A pénzügyminiszter és egyben legerősebb kormánypárt elnökének meglengetett adóreformja valójában nem a reformot, hanem a kormánykoalíció végét jelzi.

A többség egyetért azzal, hogy minden dolgozó szülő gyermeke után 200, a nem dolgozó szülő pedig 100 € pótlékot kapjon, mert ez alapvető változást jelentene az eddigiekhez képest. Ugyanilyen alapvető változás lenne az adórendszer reformja is, ami kihatással lesz/lenne az állami költségvetésre is. Azt azonban mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy jelenleg rohamosan nőnek az árak, és eztán az infláció is nagyobb tempóban növekedne majd. Miként Matovič nem tudta kezelni a miniszterelnöki kocsirudat, ugyanúgy

a pénzügyminiszteri tárcát se neki találták ki. 

Megoldások helyett, azért, hogy a saját tehetetlenségét leplezze, inkább feszültséget szít a saját kormánykoalícióján belül. Saját koalíciós partnereit kényszerítí arra, hogy nemet mondjanak képzeletbeli buborékjaira. Bátran mondjuk ki:

Matovič (lesz) az, aki szétveri ezt a kormánykoalíciót!

A miniszterelnökön múlik, hogy rendbe szedi-e miniszterét, vagy előbb végez, mintsem elkezdhette volna munkáját, mert ilyen módon az újabb első száz napot sem élik túl és meg.

Ez nem a maffia és korrupció ellen folytatott munka, hanem ez maga a tehetetlen csupa csőd és kétségbeesés színháza. Ez a módszer csak a társadalmi feszültségek újraindításához elegendőek, olyasmihez, amit kormányon lévő politikusnak messze kerülnie kellene. Ez a fajta viselkedés meg fogja bosszulni önmagát! Mintha nem lenne épp elég gondunk így is a járvánnyal, a növekvő szegénységgel, vagy a csődbe jutó hazai kis- és középvállalkozásokkal.

A kormány tegyen a hazai munkáltatók és gazdaság megmentéséért és ne a feszültséget gerjessze a társadalomban!