A pápa a Twitteren is jól nyitott

Rigó Konrád | 2013. március 14. - 08:34
A közösségi hálók komoly szerepét tükrözi, hogy a pápáról a Twitteren "csúcsidőben" több mint 132ezer tweet született. De még ezzel sem verte meg Obamat :)

A pápaválasztás után nem sokkal a Twitter már hozta is Ferenc pápa jelenlétéről a számokat a nálunk kevésbé, tőlünk nyugatra viszont igazán közkedvelt közösségi hálóról. 

Ezek szerint szerdán cca estig közel 7 milliószor tweeteltk a pápáról a csúcs pedig percenkent 130 ezernél is több tweetet jelent. De ahogy a Mashable írja ez sem volt elég ahhoz, hogy megverje Obama 2012-es választási rekordját ami 237 000 tweettel magasan vezet minden felett. És valószinű, ha a pápának sem sikerült ezt a számot toppolni, akkor most már egy ideig nem valószinű, hogy ez másnak sikerül. 

Mindenesetre érezhető, hogy már a Vatikán is odafigyel mit s hogyan az interneten. A @Pontifex profil, a Pope App (iPhone-ra, es Androidra) és maga a Vatikán honlapja is naprakészek voltak szinte azonnal. Igaz a web túlterheltséggel küszködött, de teljesen nem zuhant össze tegnap éjjel. 

Persze születtek humoros és kevésbé humoros tweetek is. Az első kategóriából pár: 

If the conclave releases smoke from a smoke machine, it means the new pope is Skrillex.

White smoke: yes pope. Black smoke: no pope. Bubbles: soap.

White Smoke: Pope. Black Smoke: No pope. Green Smoke: Nicholas Cage.

--

Komolyan gondolja a céljait a weben? Keressen meg egy ingyenes konzultációra! Itt dolgozom: Brainsum online reklámügynökség