Microsoft is sexy? Két jó reklámfogás egy hét alatt

Ha valamit nem gondolnánk a Microsoftról, az az, hogy reklámban meg tudja ugrani azt a szintet amelyet az Appletől elvárunk. Most mégis meglepett. Egymás után kétszer is. És ez nagyon jól esett.

Anélkül, hogy túlságosan "szakmáznánk" annyit biztosan állíthatunk, hogy ha valami kritikusan fontos egy márka számára, akkor az például mindenképpen az, hogy amikor meglátjuk a logóját, olvassuk a nevét, kellemes érzésünk legyen. Az Apple például ilyen, a Microsoft pedig kevésbé. Ezek tények.

Inkább ötlettelen volt eddig a kommunikáció Bill Gates-eknél. Persze valószinű az sem segített túl sokat, hogy Steve Ballmer, CEO, itt-ott talán túlzásba vitte az őrületet egy-egy prezentáció során, illetve, az sem használ az ügynek, hogy fagynak a Windowsok. Na, de ne legyünk rosszmájúak :) 

Inkább beszéljünk a szép dolgokról!

Az index.hu pár napja ezzel a címmel hozott egy cikket: A világ legmenőbb reklámja a Microsofttól. És nincsenek messze az igazságtól. A Microsoft Forbes lapjaira "rányomott" egy wifi routert, amit 15 napon át lehetett használni. "You are 3 steps away from an out of office experience." A hirdetés üzenete az, hogy az internet (és a cloud-alapú Office) mennyire határtalanul mobil és bárhonnan elérhető.
Nem parfümminta, nem kézkrém, hanem free internet és cloud alapú office 2 hétre. Naggyon komoly! 

A Microsoft Wifi routere a Forbesban

Na ekkor azt mondtam, oké, old dog, new tricks. Ám aztán jött a következő.

Egy reklám amelyből vírusvideó lesz, az már nem olyan szimpla feladvány mint egy rohadt drága print reklám. Ám a Microsoft itt is nagyon, nagyon okosan állt a témához. Fél éve semmitől nem hangos a mobilpiac, csak attól, hogy a Samsung és az Apple hogyan szedik szét egymást. Néha viccesen egy-egy reklámmal, néha pedig a bíróságon egymást gyalázva. És akkor jön a Microsoft, akikenk eddig a Windows 8 kampánya igazán uncsi volt és nevető harmadikként kiteszi a pontot. Nem száll ringbe, csak szépen intelligensen a civakodók fölé emelkedve kínál alternatívát. És teszi ezt igazán poénosan. Ahogy azt kell. Nem csoda, hogy egy hét alatt több mint 4 millióan nézték meg a YouTube-on köszönhetően a temérdek megosztásnak a közösségi hálókon. 

Kíváncsi vagyok, hányan voltak vele úgy mint én - tegnap megnéztem egy Nokia Lumia 920-at :) 

Persze mindkét fogás sokkal inkább a buzz teremtésről szól, de hát erről szól ez a játék, nemde?!

 

--
Komolyan gondolja a céljait a weben? Keressen meg egy ingyenes konzultációra! Itt dolgozom: Brainsum online reklámügynökség
--