Mielőtt eltemetnénk a direct mailinget az új Gmail Inbox miatt, nézzünk mi segíthet... Facebook!

Sírhatunk vagy nevethetünk, de megújult a Gmail. Mint mindig most sincs választásunk, hogy akartuk-e ezt valójában.

Nem olyan rég újdonságként vezette be a Google az e-mail kliense beérkező mappájának újítását, miszerint automaikusan 3 csoportba osztja a beérkező leveleket, azok természete alapján. Természetesen a levél adott mappába történő kerüléséért  a Google titkos alogritmusa  a felelős. Grafikai elrendezést tekintve, pedig mindezt megfejelte egy ún. tab-os elosztással.

Elsődleges (Primary)
Közösségi (Social)
Promóciók (Promotions)

Természetesen ezek a változások leginkább az aktív hírlevél marketinget folytató cégeknek fájhat a leginkább, mivel nagyon könnyen megeshet, hogy a hírleveleikre feliratkozott felhasználók többsége egész egyszerűen nem fogja megnyitni a levelet, mivel nem fog átkattintani a Promóciók fülre, annak ellenére, hogy lehetséges érdekelné is az adott levél őt.

A pánikhangulathoz az is masszívan hozzátesz, hogy a Mailchimp, egy globális, direct mail szolgáltatás máris veri a tamtamot, hogy drasztikusan csökkennek a kampányok nyitási arányai, ami miatt minden marketinges gyomorégést kap.

Akkor most ennyi?!

Nem tehetünk semmit? Miután túljutottunk azon, hogy leginkább semmit, nézzük az alternatívákat.

Általános igazság, hogy a legjobb megoldás általában a legegyszerübb. A mi esetünkben olyan tartalmú hírlevelek megírása és kiküldése, amelyek érdekesek a felhasználó számára és így biztosan ki akarja majd nyitni.Ez elég hülyén hangzik, de igaz és valóban működik. Tényleg. Ha pl. nem egyfolytában -15% os kupónjainkkal traktáljuk a vásárlóinkat, hanem itt-ott egy-egy érdekesség is szerepel a mailben, akkor máris nagyobb az esélyünk.

Azért van más ötletünk is.

A facebooktippek nagyon príman összeszedte mi az ami segíthet. Hát nézzük:

Elsősorban fontos, hogy az olvasóinkat informáljuk az újdonságról és megkérjük őket, hogy az e-mailünket helyezzék át a Promóciók mappából az Elsődlegesbe. Például segítségképp használhatunk egy grafikát, mint ahogy a Gmail is tette.

Következő megoldás lehet Facebook kampányok segítségével. Nézzük meg egy ilyen facebook kampány folyamatát:

1.  Motiválj!

Készítsetek egyszerű Facebook kampányt alkalmazást, aminek a segítségével egy nyereményt fogtok kisorsolni a feltett kérdésre helyesen válaszolók között. Természetesen a felhasználó a helyes választ a hírlevélben fogja megtalálni.

2. Figyelmeztess rá előre!

A kampány effektivitását lehet növelni, ha előre figyelmeztetsz, még a hírlevél kiküldése előtt, a leveleid áthelyezésére az Elsődleges mappába.

3. Semmit se bízz a véletlenre!

Nagyon fontos, hogy a változást minél jobban kommunikáljuk az oldalaink Facebook felhasználói felé Facebook posztok segítségével.

Tovább is van, mondjam még?

Facebook hirdetési kampányt kell indítani, amely csak a hírlevél feliratkozóknak szól. Itt bármilyen figyelemfelkeltő szöveget módunkban áll beállítani, mint pl.:

„Nyerési esély csak hírlevél feliratkozóinknak.Keresd meg a mai levelünket, és nyerj!“

Ezekkel a módszerekkel tudjuk bebiztosítani, hogy a hírlevelünk minél több feliratkozotthoz eljusson.

Tehát nem érdemes sokáig várni, valamit lépni kell, és a legjobb, ha ezt jó gyorsan tesszük. 

 

--
Komolyan gondolja a céljait a weben? Keressen meg egy ingyenes konzultációra! Itt dolgozom: Brainsum online reklámügynökség
--