Rossi bizonyított

Szigeti Attila | 2017. november 20. - 13:18
A zsolnai mérkőzéssel minden kétkedő szkeptikust elhallgattatott egy időre.

Az elmúlt hetek nem múltak el viták nélkül a DAC házatáján, és míg mindenki a klub körül kialakult apró pletykákkal foglalkozik, addig a csapat közeledik az idény befejezéséhez.

Mögöttünk van az ominózus trencséni, a fantasztikus Slovan-meccs, és közben Rózsahegyre és Zsolnára is ellátogattunk.

Valljuk be őszinté,  a szurkoló kicsit féltette csapatunkat ezektől a meccsektől, hiszen Marci Rossi szerint is a Fortuna Liga legjobbjaival játszottunk, és csak a legvérmesebb szurkolók bíztak az elfogadható eredményekben.

Amíg a média és a közösségi portálok rendezői túlkapásokkal, magyar zászló, sértő koreográfia, vagy kétnyelvű DAC-sállal foglalkoztak, addig a csapat megkapaszkodott a tabella 3. fokán, és ha hozza a hazai két kötelező 3 pontot, ami még hátra van az idény végéig, stabilizálhatja előkelő helyezését.

Közben megkérdezték a DAC mesterét Marco Rossit is taglalja csapata szereplését, és hogy érzi magát a futball lázban égő Csallóközben.

Az előtte lévő szakvezetővel szemben mínusz egyről induló olasz nyíltan megmondta ami a szívét nyomja. A lelátói „szakértőknek” erre azonnal nyílt a bicska a zsebükben, megkérdőjelezve az edző profizmusát és szakértelmét.

De vajon ki a profi és mi jellemez egy profi nyilatkozatot?

Amikor két meghatározó játékosunk, Kalmár Zsolt és Erik Pačinda megkapták az egy meccses eltiltást jelentő sárga lapjukat, sokan féltették a csapatot a Zsolnai vendégszerepléstől, és úgymond csak a tartalékok bizonyítási vágyában és legmasszívabb csapatalakzatunk a védelem jó teljesítményében lehetett bízni. Meg Rossi mester variálóképessége a középpályán elfogy, és szinte már biztos, hogy ez a csapat sürgősen megérdemelne egy(vagy két) gólerős kimondott csatárt…

Nos, az edző a zsolnai mérkőzéssel minden kétkedő szkeptikust elhallgattatott egy időre.