Rövid távok, hosszú távok – avagy a játszma vége

Amikor ezeket a sorokat írom, a Paraméter pont az írja, hogy a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség főnökének felesége egy olyan cég vezetője amely erőszakkal a maffiáé lett.

Nem, nem vonok le ebből következtetéseket, mint ahogy abból sem vonok le következtetéseket, hogy pont Mária Krajmerováról van szó, Róbert Krajmer feleségről. És abból sem szeretnék összeesküvés-elméletet, avagy egyszerűen baromságokat gyártani, hogy pont Róbert Krajmer korrupcióellenes főnökről van szó, aki a kettős gyilkosság kiderülése másnapján már ott volt a helyszínen. Persze, nem ott, pontosan, nem a házban, nem az udvarban, csak ott. És, hogy szolgálatilag volt ott  - ezt én igenis elhiszem Kalináknak és Tibor Gasparnak is. Azt is, hogy ő nem egyedül utazott Nagymácsédra akkor, amikor. Hogy mindezt operatíve követelte meg, maga a helyzet.

Mint ahogy azt is elhiszem – bár mindent elkövettek, hogy ne higgyem el, főleg ez alatt a lassan két hét alatt -, hogy Ficonak, Kalináknak Gasparnak,, sőt még a legfőbb ügyésznek is, sőt még Dusan Kovácik speciális legfőbb ügyésznek is a legfőbb célja, becsülete, elemi érdeke, hogy megtalálják a gyilkost, ha, és ha, akkor a felbujtókat is, és sőt, kivizsgáljanak mindent, ami ehhez az undormányhoz köthető, de minimum, amit Kuciak sorozatban megírt.

Csak az a helyzet, hogy politikailag már késő. Politikai oldalról ez már nulla, ribancos. Mint ahogy az egymilla ojró asztalra vágása is az volt, kezdetként. Aztán jött Soros, és aztán jött Viktor segítsége, hogy tényleg Soros, és akkor most sírjunk, hogy van két hülye miniszterelnökünk itt is-ott is sztaniolsapkában, vagy higgyük el, hogy Soros és az ellenzék és Kiska érdeke volt a kettős gyilkosság, hogy országszerte tüntetéseket és ÁLLAMPUCCSOT szervezzenek???  Óbammeg.:D

Itt még Ciznár főügyész dolgozhat rendesen, meg az alárendeltjei – itt jegyzem meg, hogy a főügyész még szombaton is azt nyilatkozta, hogy magával a  Kuciak-kettős gyilkosság nyomozásával nem elégedett, de történt bizonyos előbbre lépés, amiről persze most nem beszélhet, és Dusan Kovácik speciális legfőbb ügyész is azt erősítette meg, hogy az olasz hatóságokkal is együttműködnek .

Ebből még semmit nem tudni, mármint a felderítés pillanatnyi állapotáról – a konkrét kettős gyilkosság szempontjából nem is baj, igaz -, de mára, vasárnap estére az is minimum valószínű, hogy nem az olasz maffia tette el láb alól a két fiatalt.

Persze, magának az ocsmány kettős kivégzés kiderítéséről nem tudhatjuk, hogy mikor lesz alátámasztott, bizonyított – akárcsak részeredmény is.

Csak az a baj, hogy azok az emberek, akik a ficos-kalinákos minimaffia élősködése ellen  mentek az utcára, azok ezt tudják, nem hülyék, és nem fogják lenyelni a SMER utolsó pillanatban médiában is bevetett csinovnyikjainak - lásd Pellegrini, lásd Korcok  - magyarázatát, ami lényegében elkenés, összemosás, és Fico, a főnök álláspontjának hirtelen propagandája. Fico és pártja kezd fidesszé válni, ahol a szart is stabilitásként és megújulásként könyvelik el.

Mert hát – és ez még inkább súlyosbítja a helyzetet-, itt van Spirko speciális ügyész vádsorozata – és tudtommal a mai napig nem hívták őt vissza, sőt, továbbra is dogozik, sőt, a legfőbb ügyész csak abban rótta meg, hogy megszegte a kötelező hallgatás törvényét, boccs, ez olyan maffiásan hangzik, szóval, csak azért cseszték le, mert eljárt a szája – és szolgálatilag ilyet nem szabad.

Már csak a HÍD-ra és Bugár Bélára várunk, mint valami messiásra, azok után, hogy az állam három legfőbb közjogi méltósága semmiben sem egyezik meg, de mindenki komoly arccal mondja, hogy nyugalom, azok után, hogy Fico továbbra is összeesküvés-elméletek mentén próbálja menteni a bőrét, mert itt már rég nem arról van szó, hogy Kalináknak mennie kell, és azok után, hogy Danko játssza a hülyét és a passzív nemzetegyesítőt, de azért azt mondja, épp most, hogy a hidas igazságügyminiszternek szerintük mennie kell...

És várunk Bélára, mint messiásra, röhej, Bélára, aki azért ki bírta mondani a Novy Casnak, hogy Spirko épp most jött elő a vádjaival, Bélára, és a Hídra, akik majd megmentik a szlovákiai demokráciát.

Rövid távon: maradjatok koalícióban és Ficónál verjetek át nemzetiségileg hangulatjavító megoldásokat. Na, jó, a nemzetiségi kulturális alapot én is sajnálnám… Mer milliókat kapnák tőle, azért :D

Hosszú távon: ha megmentitek ezt a csürhét, még MAtovic is mondhatja majd, de Sulík is, hogy bocs, kétszer feküdtetek le Ficonak- sorry- takarodó.

Ez a játszma vége- game over.