DH-Dunaszerdahelyi humorvilág 2. – Minek?

Sebök Pál | 2013. június 19. - 23:01
A kilencedik szám fő témája arról szól, hogy – szépen kifejezve – LENNI, VAGY NEM LENNI??!! A városi képviselők és a polgármester a júniusi ülésen, arról vitáztak legyen, vagy ne legyen a városnak egy újságja. Vagy ép, csak fogyókúráztassuk meg egy picit, például periodicitás csökkentéssel, dobassuk le vele a felesleges színeket és lapokat. Én személyesen egyet értek az újság takarékosabb működtetésével, mert - mert hát ma egy ilyen korszakot élünk.

Engedjétek meg, hogy a múltkori írásomhoz, feltegyek egy újabbat a városi lapukról. Mivel megkaptam, megjött a postaládámba, és a kis résen mosolygott rám, sőt, súgta, hogy vegyem kézbe és lapozzam át, mert hát – nekünk, rólunk, és a mi pénzünkből van.

A kilencedik szám fő témája arról szól, hogy – szépen kifejezve – LENNI, VAGY NEM LENNI??!!

A városi képviselők és a polgármester a júniusi ülésen, arról vitáztak legyen, vagy ne legyen a városnak egy újságja. Vagy ép, csak fogyókúráztassuk meg egy picit, például periodicitás csökkentéssel, dobassuk le vele a felesleges színeket és lapokat. Én személyesen egyet értek az újság takarékosabb működtetésével, mert - mert hát ma egy ilyen korszakot élünk.

El is olvastam a polgármester nem ép takarékos véleményét erre a témára (menyi festéket lehetet volna megspórolni), de megtudtam minden más mellet azt is, hogy az újság már 21 éve jelenik meg, 10.000 példányszámban, évente 24 szer. És az emberek imádják. Ja! Persze csak ha megkapják, mert hát, ahogy a polgi nyilatkozta, megtörténhet, hogy nem kapják meg. És akkor szívesen mennek be érte a hivatalba. Szóval, ha a hegy nem jön Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Igazi siker árucikk. Azért magamban felteszem a kérdést, ha a népnek csak 50centet kellene fizetni érte saját zsebből, vajon maradna ez a siker?

Amikor még a keleti lakótelepen laktam, sokszor lemaradtam erről a csoda újságról. De, bizti csak azért, mert arra felé több mindent kell valamibe belecsomagolni, például ép egy újságpapírba. Azt már viszont a polgikánk nem vizsgálta, hogy miért nem jár mindenkinek, és néhany háztartásig el sem jut! Ez nem is lenne érdekes, ha nem a város pénzéből lenne fent tartva. És gondolom, a város fizet valakit, hogy hordja szét. Mindenkinek! És itt a bibi! Na de mindegy.

Én, mint lakos, igenis jónak tartom, hogy informálva vagyok a városi dolgokról. Kérdés milyen formában. Mert hát azért ezt a MI lapunkat, nem nevezném épen pártatlan információforrásnak. Sőt, ha csak ezt a lapot olvasnám, még abban is hinnék, hogy a város legfelsőbb vezetősége hibátlan. Pedig hát, nem az! Mert hát kritikus hangnem arra felé még nem hangzott el a DH oldalain. Szóval, mint lakos elvárom az informálást, de kiegyensúlyozva, pártatlanul, igazságosan. Itt, javítanám Dakó Sanyi idézett szavait. Nem kel, hogy politikamentes legyen (szlovákul apolitický), csak ne legyen egy párt lapja, informáljon kiegyensúlyozva, nem rózsaszínre festve a feketét. És ha, a városvezetőség hibát követ el, írják meg! És akkor majd talán hinni is lehet ennek a lapnak. Addig viszont nem. És marad csomagoló papírnak  - arra még felesleges hogy színesen nyomják.

Megint csak élnék a lehetőséggel, és idézném Keszegh Pál képviselőt:

„A Híd képviselői attól fosztanák meg a polgárokat, hogy megtudják, itt, a képviselő-testületben mi a véleményünk, és miképpen igyekszünk a programunkat megvalósítani.”

Keszegh úr vajon csak egy párt véleményére és programára gondolt?

Végső szónak, csak annyit írnák a kettős mércéről. Amíg a polginkat mindenhol doktornak (mindkét nyelv mutációban) tűntetik fel, a többi emberke marad végzetség nélkül. Pedig Benkóczki képviselő is doktor. Vagy csak azt akarjuk elhitetni a néppel, hogy a polgi a nagyhatalmú mindentudó doktor, a többiek még a „bugris” parasztok?