DH – Dunaszerdahelyi Humorvilág 6.: Hálátlan szerdahelyiek! Hálátlan alattvalók!

Sebök Pál | 2014. július 31. - 17:58

Álmomban sem mertem remélni, hogy még a nyári szünet alatt is megjelenik a mi egyetlen „szeretett” városi vicclapunk. De megkaptam ismét. Az eddig megjelentekhez képest csak annyi változott, hogy már a címlapnál elakadtam. Amit oda szerkesztett a mi kedves cikkírónk, az minden elképzelésemet túlszárnyalta!

 

Hálátlan szerdahelyiek! Hálátlan alattvalók! Nektek nem elég jó a dunaszerdahelyi strand?! Nem találjátok eléggé nagyvonalúnak, hogy pancsolhattok?! Nem elég nagyvonalú nektek, aséget ad, hogy olcsóbb a bdíj, mint a knek?! Túl igényesek vagytok! Ne merjetek a szemem elé kerülni míg vissza nem vesztek az arcotokból!

Valahogy így szólt a bevezető szöveg a mi vicclapunkban. Hát igen. A cikk arról szól, hogy a statisztika szerint kevés dunaszerdahelyi látogat el a mi strandunkra. Ez részben szomorú, de én sem vagyok az a nagy strandoló fazon. Talán, ha sikerülne lefogynom...

De térjünk vissza a „kedves” szöveghez. Ki látott már olyat, hogy például egy termelő „lelövi” azt a vásárlót, aki éppen nem az Ő termékét veszi meg? Sőt, az a vásárló részben a termelő cégében résztulajdonos is, vagy legalábbis befektető. Képzeljük el, hogy az bolt pénztáránál áll egy alak, aki mindig kioszt a vásárlónak egy jó nagy pofont, ha az éppen nem az ő termékét vette meg. Hogy ez így működhet? Talált. De csak a józan gondolkodású emberek közt és nem a cikk erkölcsi magaslatokból letekintő írójának szemszögéből!

Kedves cikkíró! Miért nem úgy tetted fel a kérdést: „Miért nem tudja odavonzani a szerdahelyi strand a szerdahelyieket? Milyen marketing akciót csinál a strand, hogy a szerdahelyiek sűrű sorokban nyomuljanak oda?” Vagy ez a cikk volna az alattvalót csalogató üzleti fogás?

Találkoztatok ti már olyan felméréssel, hogy mint szerdahelyi alattvalók mit is szeretnétek a strandon, vagy szerintetek mi hiányzik onnan? Én nem. Akkor mi szerint fejlesztik a strandot? Vannak szakemberek, akik azt mondják, hogy a fejlesztésnek nincs koncepciója. Például most is a strand szállodai részét szeretnék bővíteni, átépíteni. Gondolom ezzel is a helyi alattvalónak igyekeznek a kedvében járni!

Kedves cikkíró! Még szerencse, hogy a cikket nem írtad alá. Szerintem a saját szomszédjaid, persze csak ha szerdahelyi vagy, kergetnének a város határán túlra ezért a szemrehányó firkálmányért! Ha a bolt nem megy, akkor problémát nem a vásárlóban kell keresni, hanem az eladóban!

 

Zárszóként már csak a cikk utolsó bejegyzéséhez szólnék hozzá.

Ilyen igényesek vagyunk?” – hangzott a költői kérdés.

Igen! Igényesek vagyunk.

És legyünk is azok! Legyünk igényesek a mi pénzünkből finanszírozott stranddal szemben! Legyünk igényesek városi hivatal munkájával szemben! És miért ne lennénk igényesek a városi lappal szemben?!

Kedves cikkíró! Te is csak azért végezhetsz ilyen igénytelen munkát, mert a hivatal fizet ki a város költségvetéséből. Ha ezt a szennylapot pénzért adnák már régen lehúzhattad volna a rolót.