Az első

Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek! Hogy miért március hajnalán? Ebben az évben ez az első írásom, így hát kezdem újéves hangulatban. Szóval Buék barátaim!

    

              Az elmúlt pár hónapban azért történt egy-két dolog körülöttem, szóval igazi laza újévi hangulatban tájékoztatlak Titeket is néhányról.

2014 év vége

Kezdetnek egy jó hír. Novemberben megválasztottak Dunaszerdahely képviselői közé, amit még egyszer nagyon szépen köszönök Nektek. A rossz hír ezen csak az, hogy a képviselői mandátumom nem fér össze a polgármesteri mandátummal – ezért hát polgármester nem lettem. Persze, azért a szavazatok mennyisége is hozzá járult ehhez – de csak enyhén.

A „Város atya” kérésére még decemberben megkezdtük a munkát, bár néhányon közületek nem hiszik el, hogy a képviselő és munka kifejezést fel lehet tüntetni egy mondatban. Szóval, írom inkább úgy, hogy üléseztünk. Ezen az ülésen történt meg a munka elosztása. Javítom! Bizottsági tagságokat, cégeket, iskolákat és hasonlókat osztottunk el egymás közt, avagy kaptunk feladatként. Persze a jó pozíciók maradtak a „Város atya” aurája alatt, de nem panaszkodom. Így tökéletesebben tudja majd biztosítani „Város atyánk” a konstruktív együttműködést az ellenzékkel, gondolom én!

A testület aznap továbbá megszavazta azt, hogy a nyugdíjasok, vagyis a 70 év feletti lakosok, ingyen utazhatnak a városi tömegközlekedésen. Így már biztos tömeges lesz. Félreértés ne essék, én is támogattam ezt a javaslatot. Viszont ironikusan írhatnám úgy, hogy a nyugdíjasok legalább ingyen végig nézhetik a buszról az üzleteket, kávézókat. Sajnos, a mai nyugdíjból vásárlásra és kávézgatásra már nem telik nekik! Ami szomorú és szégyenletes. Nem rájuk nézve. De ránk. Az országra!

Továbbá, hasonló módon lett megszavazva a szemétdíj csökkentése és a 70 év feletti lakosok számára az 50%-os további engedmény is.

Azon az ülésen lett jóváhagyva az új nyitvatartási rendelet is ami, ahogyan később kiderült, picit törvénysértő. Így hát a rendelet vissza-seggbe rúgta a hivatalt, jobban mondva a „Város atyját”. Ismét! Így néz ki, amikor próba-szerencse rendeleteket dobnak az asztalra.

Ezek után abból az okból, hogy ne terheljen minket túl ez a munka, javítom, ülésezés, a következő testületi ülésig szabadot kaptunk. Egészen februárig.

Február 2015

Február közepe táján üléseztünk ismét. (most nem dolgoztunk-at írtam, észrevettétek?!) De írom szépen sorban.

Először is meghallgattuk a főellenőr beszámolóját a felmerült hiányosságokról. Azután meghallgattuk azt is, hogy hiányosságok nincsenek! És ha vannak, akkor azok a megengedett kereteken belül vannak. Persze! Az én kocsim is 70%-al többet papizik, mint amit a gyártó előír!

És a konstruktív együttműködésről! Amikor javasoltam, hogy az egyes városi cégekben legyen leellenőrizve az úgynevezett „info törvény” betartása, azt nem szavazták meg a konstruktív képviselők. Miért is? Majd oldjuk, ha valaki észreveszi.

Sorra került a városi költségvetés is. Itt az ellenzéknek nem igen volt beleszólása. A lényeg, hogy mindenhová jutott. Ide több, oda kevesebb. Ahogy akkor mondtam ehhez a témához:

Nincs választási év! És ezt látom a költségvetésből! Növeljük a dotációkat a városi cégeknek, miközben a szociális kiadások éheznek! Ami viszont elszomorít engem is, hogy még a nagyvonalú MKP-s választási program tervei sem kaptak helyet ebben a költségvetésben!

Igen, emeltük a Perfects városi cég dotációját is. Bár én máig nem tudom, mit is csinál ez a cég! Ti hogy vagytok ezzel?

Hasonló a „Városi fűnyíró” vállalat is. Bár Ravasz Marián kolléga összehasonlítása szerint, „picit” drágák! Én nem értek egyet vele. Dunaszerdahelyen a fű is „gyúr”. Így érthető, hogy levágni is nehezebb és drágább!

Ami viszont fontos és mindenkit végképp megnyugtat! Ősszel lesz vásár! Minden másra ott a Mastercard.

 

                 Kedves Barátaim! Nem akarom hosszúra húzni ezt a beszámolómat. Így év elején főleg nem. A leírtakon kívül azért más is történt. Arról majd legközelebb. Nem akarom, hogy depisek legyetek. Csáóóóóó.

 

U.I.: Kedves FB ismerősömnek üzenem, hogy a Karcsai úti járda önmagánkívülibelsőszétpottyanását felhoztam a „Város atyánknak”. Így maradt a remény. Ha más már nem is!