A Smer szponzoraira van pénz, a tanárokra és a nővérekre nincs

Simon Zsolt | 2016. január 25. - 09:37
Az egészségügyben és az oktatásügyben tapasztalható problémák közös nevezővel rendelkeznek, ez pedig a Smer-SD, illetve a kormányfő, Robert Fico.

Hogyan lehetséges, hogy nincs pénz az egészségügyi nővérekre és dolgozókra,valamint a tanárokra, miközben az ország gazdasága rendben van, és javult az adóbeszedés is? Egyszerűen azért, mert Robert Fico kormányfő előnyben részesíti saját szponzorait az ország többi állampolgárával szemben. Ugyanis a szponzoroknak akkor is meg kell kapniuk pénzüket, ha a többieknek már ételre sem telik.

A túlárazott tenderek az egészségügyben és az oktatásügyben (a Reding Tower II Čaplovič alatt, a csalók számlájára küldött 444 ezer euró Draxler idején, vagy Pellegrini traktoros videója) mindenre választ adnak.

A tanároknak és az egészségügyi nővéreknek joguk van harcolni követeléseikért, és jól tették, hogy megkezdték a harcot. A Smernek 40 százalékos támogatottsága van, de csak azon polgárok között, akik elmennek szavazni. A szavazásra jogosult polgárok viszont sokkal-sokkal többen vannak. Ha őket is figyelembe vesszük, akkor a Smert az összes szavazásra jogosult állampolgár alig 22 százaléka támogatja csak. A többség, vagyis 78 százalék nem szavaz a Smerre! A jobboldalt választja, vagy egyáltalán nem választ senkit. Aki viszont nem vesz részt a választáson, az rábólint, hogy a Smer kormányozzon.

Itt az idő a változásra! Most kell eldöntenünk, hogy egy olyan kietlen országot akarunk-e, amilyet a Smer kormányzása vezet minket, vagy pedig változtatunk, hogy jobb irányba haladjunk.

Nem Ficónak és szponzorainak kell jól élniük ebben az országban. Az ország minden egyes állampolgára megérdemli a jobb életet!