Stop politika a magánélettől! Ez itt Magyarország! Több jóléti döntés, kevesebb fűnyíró rendelkezés!

tagholnap | 2024. március 20. - 16:09
Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy a kampányolások közben a helyes politikai elvárás: Stop politika a magánélettől! Ma Magyarország a töredezett, megosztott és torz gazdasági és társadalmi kasztok világa felé közeledik. Ez van...a választó, a kortárs mai magyar többségének kárára. Több kell a jóléti lépésekből, stop a "fűnyíró" szabályokra.

 

 

Magyarország most már túljutott a kimért tudományok által megrajzolható felezőponton a politikai hiba mértékében - Ez van most!

A közelgő választások tétje idehaza túlértékelt, de a jelentősége az önkormányzati választásoknak sokkal erősebb. Ez nem 2026!

 

Mérsékelt demokrata politikai véleményem, hogy a  kampányolások közben a  helyes politikai elvárás: Stop politika a magánélettől!

Legyen szó bármely politikai szereplőről!  Magyarországon most adott a politikai tér és a  mai politikai idő - 14 év alatt túllendülve az arányos társadalmi törésvonalakon.

Napi politikai állapotot súlyosbítja a "minden egyszínű", másként "fűnyíró", vagy "egybites" döntések, majd erre még ráomlott torzító szabályok sora.  

 

Ma a kampányokhoz bőven, mélyen töredezett, darabokra szakadt társadalom adja a politikai terepet. Stop politikai hiba! Stop rossz politika!

Mérsékelt demokrata szemmel értékelve, a társadalmi törések halmozottan hátrányos kombinációja, s azt létrehozó politika maga a rossz politika.

Jó magyar politikusok részéről több kell, több kellene - ezt 2010 óta a választó reményei újra és újra megfogalmazzák.

 

Országbíró Zoltán: "Több kell ma a jóléti döntésekből! Stop rossz politika!"

 

Megtörtént  sikerek elismerése itt mindig jó fogadtatást kap, de a végső értékelése a mai politikai állapotok, a társadalom kaszt irányú torzója adhatja meg.

Ez itt Magyarország - a politikai azonosulások egyik sarokpontja: Jóléti és kiegyenlító, a hátrányokat erősen csökkentő politikai ajánlat van egy résztvevőtől, vagy a szétszakító, kasztosító "fűnyíró", az egy tételes szabályok?!

Ennél is erősebb törésvonal és azonosító sarokpont, hogy rubelbarát, vagy dollárbarát (Keletről befolyásolt, vagy Nyugathoz tartozó) a megérkező politikai ajánlat!?

Nincs harmadik...Ez Putyin nyilatkozataiból kiolvasható. (Látszatok vannak...) Az érdekellentét a jó magyar emberek életére nézve, száz féle módon leírható.

 

Stop rossz politika! Stop politika a magánélettől! Mérsékelt demokrata vélemény, hogy a jó magyar ember, a hazájában élhessen jobban...mint a migráns Európa nyugati részén.

Több államférfi szemlélet, több jóléti államra és magyar társadalomra szabott politikai döntés kell, a torz jogszabályok halmazának azonnali emberközpontúvá tételével!