Story, amely rombolja a mai Magyarország életét, a magyar embereket! Mai valóság Európában!

tagholnap | 2019. április 26. - 11:50
Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból, a mai magyar emberek legnagyobb veszteségeit közvetve és közvetlenül, a magyar emberek életének durva kárait a devizahitelezés, s különösen annak módja hozta el.

 

Magyarországon egyszerre az elkerülhető halálozások, az elöregedés tömegesedése, s a fiatalok elvándorlása tapasztalható meg.  Drámai story egy társadalom valóságában.

 

A politikus a magyar vidéki emberek között, a budapesti emberek között napi rendszerességgel hallja a tragikus és személyes történteket – amelyeknek 2002 óta Magyarországon nem lenne szabad előfordulniuk sem!

 

Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból, a mai magyar emberek legnagyobb veszteségeit közvetve és közvetlenül, a magyar emberek életének durva kárait a devizahitelezés, s különösen annak módja hozta el.

 

Ma számos más európai tagállamban a politika hatalmi csoportjai megértették – nincs igazi fejlődés, nincs reális versenyképesség pénzügyileg megnyomorult tömegekkel.

Ha nincsenek igazi, önfenntartó és fejlesztő családi vállalkozások, friss diplomások tele innovációval, akkor a gazdaságpolitikai sakkhúzások jó része meddő marad, valós társadalmi haszon nélküli lesz.

 

Megállt az idő?

 

Magyarországon már 2008 táján, az USA ingatlanpiaci tapasztalatok alapján látni lehetett – a devizahitelesek ügye valós, hosszú távú politikai probléma, társadalmi károkkal.

Mérsékelt demokrata politikusként Országbíró Zoltán, már 2009-ben a Duna TV műsorában érzékeltette a társadalmi károk csökkentése igazából a kormányzat lehetősége, a parlament munkája volna.

Az akkori kormányok válaszai közül az egyik igazán cinikus lépés, egy adósellenes, visszaélésekre lehetőséget teremtő fizetési meghagyásról szóló jogszabály legyártása (Bajnai kormány idején) volt.

 

A következmények látszanak a megroppant társadalmi egészségi mutatókban, tömegével hazájukból lényegében menekülő fiatalokban, hajléktalan tömegekben!

 

A mai Magyarországon a volt devizahitel kárai  tökéletes jelen idő, a mai politika előtt továbbra is feladat!

 

A magyar vidék, a magyar város polgárság éppen 2 x 8 év kormányzati idő elteltével, még nem tekintheti megoldottnak a volt devizahitel kérdését.

Hasonlóan élő ez a társadalmi károkat okozó probléma, ahogy a forint árfolyam is élő feladat a magyar kormány, magyar politika egésze számára.

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a volt devizahitelesek számára a megoldásokra ma már több jó példa lenne – politikai hatalmi döntés hiányzik.

 

Euro bevezetése pedig a Magyarországon született magyar családok, magyar emberek, hazájukból lehessen a magyar ember európai polgár gondolattal, az életének valódi érdeke.

Euro halogatása a külföldi (vegyes és kétes összetétellel) gazdasági lespuskások érdeke, tovább mélyülve ezzel az itthon megszületett, magyar fiatal számára megoldhatatlan első lakás, első diploma szakadéka.