Szlovákiában csak DUNASZERDAHELYEN - III:dunaszerdahelyi Bringa-nap!!!

sune | 2010. június 2. - 16:13
Bringás demonstráció – III. Bringa nap Dunaszerdahelyen! Június 5-én, szombaton délelőtt 10.00 órától a VMK előtt fognak gyülekezni mindazok, akik úgy döntenek, hogy körbebiciklizik bringájukkal a  várost. Ez a buli immár harmadszor történik meg, tavaly csaknem 200 biciklis vonult végig a városon… Lemondtunk a manapság szinte nélkülözhetetlen - mindenféle sztár (celeb) résztvételéről, mivel úgy gondoltuk, az ilyen rendezvényekre csak azok jöjjenek, akiket hidegen hagy, hogy kivel bicikliznek együtt. A bringa nap célja ugyanis, hogy a résztvevők békésen felhívják a közvélemény figyelmét a város és a járás aránylag elmaradott bicikli úthálózatára, illetve figyelmeztessék az illetékeseket, hogy több kerékpártározó (parkoló) szükséges Dunaszerdahelyen. Természetesen ez egy laza buli, semmiféle párt és a hozzájuk kapcsolható politikai adalékokat nem tűrünk, sőt, a második, erőteljes hangsúlya a demonstrációnak, hogy mozogjunk egyet közösen, legyen együtt egy laza akcióban a család, a baráti társaságok, s együtt biciklizzünk a saját városunkban. Természetesen a kritikus pontokon, kereszteződéseknél rendőri és szervezői biztosítás lesz. Ha marad bennünk szusz, a világmozgalommá duzzadt Critical mass – kritikus tömeg“ rendezvények mintájára a fejünk fölé emeljük a biciklijeinket –egy fotó, illetve a jó közérzet, s a maradandó emlék érdekében. Az igazán kitartóak tovább kirándulhatnak Udvarnokot érintve Dunatőkésre a közelmúltban átadott Dunaszerdahely környékén egyetlen hivatalos kerékpárúton.  Program:10.00 - Gyülekező a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ előtt10.15 - Biciklis  felvonulás  Az útvonal: VMK - Kukučin utca - Zöldfa sor - Keleti lakótelep – Bevásárló központok - Jégpálya - Északi lakótelep – Mező utca. - Szabó Gyula alapiskola - Amadé László utca -  Pozsonyi út - Autóbusz állomás - Bíróság - VMK - Gimnázium – Vásártér PIHENŐ - UTÁNA: BICIKLITURA:Dunaszerdahely - Kisudvarnok - Dunatőkés (Czajlik lovas-ranch ) JÓ, HA ÖN IS TUDJA: * A D.S. bringanap résztvevői a mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért demonstrálnak – békésen!* Szeretnénk, hogy Dunaszerdahelyen tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és végre ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért!* Ehhez az is szükséges, hogy a meglévő útfelületek alkalmasak legyenek kerékpározásra is. Nem célunk a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csak a közösségi szintű gondolkodás és az ésszerű mobilitás térnyerése!* Ez a demonstráció békés jellegű - semmilyen politikai párt, vagy mozgalom jelképét nem tűrjük!* Ha rossz az idő - Felöltözni. A bulinak mennie kell! 

Csak részleges rendőri biztosítás lesz biztosítva - kérünk minden résztvevőt, hogy szigorúan tartsa be a közlekedési szabályokat!

 Mindenkit várunk, akit érdekel a mozgás, a közösség, a város és nem utolsósorban élvezi az ÉLET NAPOS OLDALÁT!  Kell + 1 jó nap, kell + 1 mosollyal több!Családi KönyvklubJöjjön el Ön is! * Critical Mass – Kerékpáros  felvonulás. A Critical Mass felvonulások során egy kihirdetett útvonalon végigkerekeznek az összegyűltek. Gyakori, hogy kereszteződésekben, vagy a célban megállva a résztvevők fejük fölé emelik a kerékpárjaikat,  ezzel felhívva a figyelmet ezen közlekedési forma létjogosultságára, illetve hátrányos helyzetére. Idén Budapesten 70 ezer résztvevővel tartottak biciklis felvonulást, békés demonstrációt.