Számoljunk..,....

Sági Ipoly | 2019. október 24. - 09:08

Számoljuk...

A tényekre szorítkozva a helyzet szerintem a következő:

MKP –  4 %-os  hosszú idő óta stabil támogatottság

HID – 4 % a párt lejtmenetben van, hosszabb távon folyamatosan veszít  a támogatásból, a választásokig még csökkenhet, csökkenni  fog, ha magyar pártok koalíciójában indul akkor a szlovák választók kihátrálnak mögüle, egyedül 2,5-3 százalétól nem szerez többet

A többi csoportosulás egyenlőre nem mérhető, ők egyedül vagy  szövetkezve egymással se kerülhetnek be

Inditson az  Összefogás listát az MKP vezetésével, erre kerüljön föl mindenki aki beszáll.

A lista összeállításánál lényegében 15 helyről van szó, illetve esetleg 20 ha  valaki az első15-ből pozícióba kerül, a többi hely bárhogy elosztható, minden párt vagy csoportosulás adhat egymás után egy-egy embert amíg be nem telik a lista.

Ebben a 15 (vagy 20) emberben kell  gyorsan megegyezni például:  MKP 5, HID 3, Összefogás 3, Forum 2, MKDSZ 2.  Persze csak akkor ha a HID is  beszáll. Ez az MKP részéről egy nagyvonalú  ajánlat lehet – hogy legyen miből kiindulni. Ez a formáció szinte biztos hogy a parlamentbe jut.

BB csúnyán átverte a jelenlegi ellenzéket, ha bekerülünk a parlamentbe és BB lesz a vezér, vagy meghatározó, akkor senki nem áll majd szóba velünk.

Ha több magyar lista lesz  csak annak a listának van reális esélye a bejutásra amelyiken az MKP is rajta van.  A másik  listának  szinte 100 %, hogy  nincs esélye bekerülni.  

Jelenleg a parlamentbe kerülni az MKP nélkül nem lehet...!!! (gondoljon bárki  valami mást, attól ez még így van,  Virág elvtárs erről nem nyitna vitát). Ez lehet  előny is de óriási felelősség. Ezt  mindenkinek tudatosítani kell, az MKP-nak pedig föl kell vállalni ezt a szerepet, határozottnak lenni (ezidáig ez nem volt jellemző).