Magyarország és Budapest társadalmi és szociális szolidarítás vizsga előtt 2011-2012.-ben Országbíró Zoltán szerint

tagholnap | 2011. május 5. - 05:42
Magyarország egyik leggyengébb társadalmi tulajdonságából az elesettebbekkel való szolidarításból vizsgázik 2011-2012.-ben állapítja meg Országbíró Zoltán politikus.

Új megoldások kidolgozásáról röppentek fel hírek a médiumokban.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyenesen a szociális nemzeti konzultációról írt a facebook oldalán.

Még messzebb ment Matolcsy György miniszter, aki a háborús időkre emlékeztető "békekölcsön jegyzés" példáját erősíti a lakossági, vállalkozói államadósságcsökentés befizetéseinek ösztönzésével.

 Az eddigi híradások nem szóltak arról, hogy az egymást váltó kormányzatok közel 3 éves döntési késlekedése, a vállalt részletektől eltérő mértékű törlesztőrészletekkel adósságba került emberek göngyölített adósságtömegével mi is lesz?!

Egyeztetés a megoldásokat kereső szereplők és a devizahiteleseket érdemben és szakmai háttérrel képviselő társadalmi szervezetek között nem volt, ahogy egy devizahiteles kerekasztal sem vett részt a "megoldások" kidolgozásában.

Banki oldalról erőtlen és a szektor piai érdekeiből alig valamit engedő álláspontok, javaslatok kerülnek ki.

 

"Amennyiben az állam öt évre két-három százalékos kamattámogatást adna azokra a hitelekre, amelyekből a nehéz helyzetbe került adósok ingatlanjait veszik meg a magánszemélyek, könnyebben és jobb áron találhatnának gazdára ezek a lakások." Ezekben a javaslatokban a családok védelme nem, vagy kis mértékben jelenik meg, ahogy a társasházak világa nagyüzemben termeli a fizetési meghagyásokat a nagyvárosokban.

 

"Magyarország egyik leggyengébb társadalmi tulajdonságából a szolidarításból vizsgázik 2011-2012.-ben" - állítja Országbíró Zoltán közérdek politikus.  A tények igazolják a politikusi gondolatokat, vártnál súlyosabb vizsga előtt áll Magyarország.