Európai színvonalú lobbi hiánya mellett, új jelenség az egyre enerváltabb igazságszolgáltatás Magyarországon

tagholnap | 2011. augusztus 2. - 08:36

Magyarország esélyét a nemzetközi versenyben az Orbán Viktor által beszédeiben Európában is többször kinyilatkoztatott vízió a Közép-európai megerősödő Magyarország képével jól szolgálná, ha a bürokrácia és a jogalkotás lépést tudna tartani az elképzeléssel.

 

Európai jellegű transzparens parlamenti lobbi előnyeit Országbíró Zoltán közérdek politikus folyamatosan képviseli Magyarországon.




Sajnálatosan az üzleti-vállalkozói környezet továbbra sem támogatja a magyar mikrovállalkozói kört, a sok apró piacralépő magyar vállalkozást az Európa piacára való kilépésben.




Igazi fékező erő a versenyképesség növelésével szemben a túlbürokratizált hatósági környezet, a végrehajtói és hatósági túltengés.

 


Ehhez lassan felzárkózik újabb lassító elemként a magyar igazságszolgáltatás, ahol az enerváltság általános jelei mutatkoznak.



Ebben a politikai-gazdasági erőtérben senki nem akarja észlelni a bankok fogyasztók oldalán vélelmezhető gazdasági erőfölénnyel való visszaéléseit, amely egyenesen gátja a magyar gazdaság megerősödésének.

Továbbra sincs átlátható közhatalom, különösen késik a közhatalmi döntések valódi és értékelhető színvonalú társadalmi párbeszéde, a szakpolitikai lobbi erősítése.



Országbíró Zoltán közérdek politikus szerint a magyar versenyképesség előkészítése olyan Magyarország jelen helyzetében, mint egy állomásról kiinduló, a szinte robbanásig felfűtött gőzmozdony, amelynek elavult és rozsdás fékberendése beragadt és csak lépésben vánszorog előre a síneken csikorogva, miközben a szupergyors vonatok rendre suhannak át nagy sebességgel az állomáson.