Magyar vállalkozások védelme a joghézagoktól Országbíró Zoltán szerint az országvédelem fontos része

tagholnap | 2011. szeptember 28. - 12:45

 Magyarország eljutott oda, hogy  a felsőoktatástól az adóhatósági eljárásokig, a civilújságírástól a női részmunkavégzésig mindent átsző és leront tényleges tevékenységében a jogi túlburjánzás Országbíró Zoltán közérdek politikus véleménye szerint.

Költségvetési egyensúly kockázatok mellett a vállalkozások bénító jogi gúzsbakötése tapasztalható.

Alig van kézzelfogható példa az egyszerű egyetemi hallgatói ösztöndíjaknak a Kkv szektorból, miközben a családi vállalkozások számtalan joghézag sújtásában felszámolásra kerülnek, munkanélkülivé válnak. Elég a 2010-2011 év statisztikáit megvizsgálni.

Magyarországon a mikrovállalkozás kiszolgáltatott. Szakmáját művelheti 10-20 éven keresztül a szakember (pék, autószerelő, szakács stb.), ha a könyvelője hibázik utoléri a csőd.

Magyarországon a könyvelő elkövetett adatszolgáltatási, bejelentési mulasztása az adóhatóság előtt a vállalkozó mulasztásának minősül, a vállalkozás vezetőjének kell helytállnia.

Az országvédelem részének tekinti Országbíró Zoltán az emberek kiteljesedésének útjába álló jogszabályok módosításának, vagy más tekintetben a valódi élethelyzeteket lerontó jogszabályok erős jogi deregulációját.

Szükségesnek tartja a NAV új jogkörrel való felruházását a bírság és kármegosztás hatósági megítélésében a felelőtlen könyvelői mulasztások ügyeiben - lassítandó a jogszerűen, de igazságtalanul zajló tömeges kisvállalkozási  felszámolásokat.

A magyar vállalkozások védelme számos terület között a számukra nyújtott szolgáltatások biztonságában - különösen könyvelői, jogi szolgáltatások teljeskörű felelősségbiztosításának jogi megteremtésében nyilvánulhat meg, ahol a súlyos milliós károkat okozó könyvelő eltiltása 5 évre természetes következmény lehetne.

Hasonlóan a vállalkozások védelmét szolgálhatja a gazdasági mediatorok kötelező permegelőző eljárásának első jogvitarendező lépcsőként való jogi bevezetése.

Orbán Viktor miniszterelnök által meghírdetett országvédelem a magyar vállalkozókkal együtt valóban sikerrel vihető végig - nélkülük kétséges a végeredmény.