Okos gazdaságpolitikai korrekció, a magyar belső piac valódi erősítésével sikeres

tagholnap | 2011. november 18. - 09:57

 

Magyarország kormánya megfelelő időben, megfelelő módon cselekedett a nemrégen tett gazdaságpoltikai nemzetközi kapcsolatfelvétel meglépésekor.

 Nemzetközi gazdasági erőtérben a partnerség, az együttműködés helyes válasz a kihívásokra akkor, ha a partnerség nem szolgasággá silányul.

 

Orbán Viktor miniszterelnök kormányzata a nemzetközi erőtérben határozott és vállalható álláspontot képvisel.

Belső magyar piac viszonylatában az átlátható parlamenti és kormányzati lobbi Országbíró Zoltán közérdek politikus személyiségével olyan munkát fejt ki, amelyik a magyar vállalkozói kör és a magyar munkaerőpiac szoros kapcsolatát nem kívánja látóteréből elveszíteni a kormányzat sikeressége támogatásakor.

A nemzetközi erőfeszítések azonban jelenleg részben hibásan elvonják a kormányzat figyelmét olyan lényeges magyarországi belső és hazai kérdésekről,

mint a főállású részmunkaidő támogatása életszerűen leszállított TB járulékokkal, vagy a mikrovállalkozói kör, családi vállalkozói kör hatósági tehermentesítése, gazdasági válság okozta terheinek felfüggesztése a magyar belső piac élénkítése érdekében.

Időszerű az újragondolás a nemzetközi szereplőkkel és magyar gazdaság és társadalom szereplőivel felállított kapcsolatokban ekkor várhatóan a gazdaságpolitikai és kormányzati siker vélhetően nem marad el.